Ventrikularna ekstrasistola

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Goli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 01, 2008 12:29 pm

Ventrikularna ekstrasistola

Post od Goli »

Jedan period zivota sam patio od agorafobije pomesane sa ostalim fobijama. Intezivno je trajalo oko godinu dana. Obavio sam sve preglede i ustanovljeno je da nema organskih poremecaja. Od tog trenutka sve je krenulo na bolje. Bez ijedne popijene tablete za smirenje uspeo sam sam sebi pomoci, tako da sada vodim sasvim normalan zivot...ali ipak...
Ponekada se pojavi ventrikularna ekstrasistola. Dovoljno sam svesan situacije da vise ne brinem zbog toga i ne hvata me panika da ce mi srce otkazati.
Moje pitanje je: Da li ventrikularna ekstrasistola koja se pojavljuje na psiholoskoj bazi ima veze sa organima za varenje, jer mi se cesto tako nesto desi kada imam nadimanje stomaka ili kada opteretim stomak?
Jos me zanima da li pored svega ovog (najvise mislim na v. ekstrasistolu) mogu normalno da se bavim sportom i ostalim fizickim aktivnostima?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nije mi iz pisma jasno ko je dijagnostikovao VES? da li ste radili holter ili ste vi zakljucili da je ta dijagnoza u pitanju....?
Goli
Novi član
Novi član

Post od Goli »

Nisam radio holter.
Bavio sam se 11 god. fudbalom i nikada nisam imao problema.
Nesnalazenje u novonastaloj situaciji (stagniranje na fakultetu, raskid dugogodisnje veze....) doveli su do pojave agorafobije sa primesama ostalih fobija uz simptome: panika, strah, lupanje srca, ekstrasistola, gusenje, nadimanje stomaka (nervoza zeludca)....
Niko mi nije ustanovio VES, nego se tako nesto desi kada sam nervozan, kada mi se nadme stomak...nikada u toku neke aktivnosti.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

zaboravite na ekstrasistole i ostalu terminologiju....
i nakon izlecenja agorafobije kod mnogih pacijenata zaostaju povremene nelagodnosti slicne onima koje vi opisujete, strah od aviona, itd...
Goli
Novi član
Novi član

Post od Goli »

Da, sve ja to razumem i verujte da sam u mnogotome uspeo!
Ne plasim se vise nicega, ni aviona :)
Zanima me samo da li neka veca fizicka aktivnost moze negativno da utice na zdravlje? Samo da napomenem, pun sam elana, vezbam redovno, ali bih zeleo da vratim kondicuju sto bi podrazumevalo trcanje od 5 do 10 km sa promenama ritma, ukljucujuci i sportove sa loptom.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pre svakog zapocinjanja bavljenja sportom potrebno je otici kod lekara na pregled
Goli
Novi član
Novi član

Post od Goli »

Hvala puno na odgovorima i savetima!
Odgovori