rizicna trudnoca?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
rizicna trudnoca?
Moja sestra ima 28 godina i u 21. nedelji je trudnoce. Od pocetka su joj konstatovali da ima kontrakcije i dr. u DZ joj je prepisala ginipral. Medjutim prekjuce je bila na pregledu gde joj je dr iz Fronta konstatova skracenje grlica 0,5 i prepisao joj da uzima utrogestan po dve vaginalete uvece, takodje joj je savetovao da prekine uzimanje giniprala jer je zabranjn u EU i da nema neko vece dejstvo na smirivanje kontrakcija. Zanima me vase misljenje. Pre ove trudnoce nije imala pobacaja ni spontanih ni namernih.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 6:36 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:07 am
ja sam imala rizicnu prvu trudnocu... veoma rano u trudnoci sam se pocela otvarati.. pa sam negde u 4-tom mesecu imala serklaz ( ili podvezivanje)... nakon toga sam morala mirovati.. pila sam pre-par i diazepam i jos neke tablete ne mogu se setiti sad ( bilo je pre 10 godina)... 3 puta sam imala jake kontrakcije pa sam ostajala u bolnici i imala neke infuzije koje su trajale od 24-48 sati...moj savjet bi bio da se cuva i da se sto manje krece ( moj slucaj je bio samo u wc u toku 24 sata a ostatak vremena u krevet)..ako i dalje ima nekih problema neka se javi lekaru. sve najbolje
Ja nisam imala problema sa kontrakcijama, mada koliko znam da je Utrogestan za prvo tromesecje trudnoce, a kasnije su davali ginipral zenama koje su imale problema sa tim. Ukoliko je moguce nek potrazi savet kod jos nekog lekara, mozda cak i privatno, u nasim drzavnim instituacijama doktori poprilicno nonsalantno daju savete.
Puno Pozdrava.
Puno Pozdrava.