Molim za mišljenje

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bokipancitos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 10:30 pm

Molim za mišljenje

Post od bokipancitos »

Imam 25 god. i imam problem sa desnim okom, tačnije ne vidim na desno oko od malena.Kada sam imala 2 god. roditelji su primjetili da nešto nije u redu, kao da malo bježi u stranu.Doktor je rekao da između rožnjače i zjenice imam nataložena crvena krvna zrnca koja razbijaju vid i da nezna da li je urođeno ili je do toga došlo prilikom pada.Rekao je kad prođe pubertet da će mi zjenica potpuno pobjeliti, što se i desilo.Redovno idem na kontrole, sa lijevim okom je sve u redu.
Meni ne smeta što gledam samo na jedno oko jer sam tako naučila od malena, ali smeta mi ta razlika u boji zjenica, jer je baš uočljivo to bijelilo.
Pa me zanima da li postoji nekakva operacija ili neko sočivo da to može prikriti.Čula sam za kozmetsko sočivo ali neznam može li to riješiti moj problem.
Unaprijed zahvalna!
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Bez pregleda Vam ne mogu sa sigurnoscu tvrditi,ali mislim da imate kortikalnu kataraktu.To se moze resiti operacijom ,u lokalnoj anesteziji.Takodje postoje kozmetska sociva koja mogu da maskiraju belu zenicu,u tom slucaju.
Ukoliko je problem na roznjaci,takozvana leukocornea,najbolje je probati kozmetskim kontaktnim socivom,naravno,ukoliko je epitel roznjace zdrav.
Pozdrav!
bokipancitos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 10:30 pm

Post od bokipancitos »

Hvala Vam na informaciji.
Ako možete jos samo da mi kažete kome i gdje se tačno mogu obratiti u vezi pregleda.
Hvala...
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Prvi pregled bi trebao biti kod Vaseg nadleznog oftalmologa,u Domu zdravlja,koji ce Vas,ukoliko nadje za shodno,uputiti na operaciju.Ukoliko operacija nije potrebna,moracete konsultovati neku od vecih opticarskih kuca u vezi kozmetskih kontaktnih sociva.
Pozdrav!
Odgovori