pitanje za kardiologa
pitanje za kardiologa
Pozdrav!IMam pitanje za kardiologa:Neko vrijeme unazad imam bolove na sredini grudnog koša,nekih pola godine a možda i više...Naime,osjećam bolove-kratke rezove u ritmu pulsa,tačno izmađu grudi.Nekad to liči na žarenje i pečenje..Takođe,osjećam da mi srce "preskače" i neravnomjerno otkucava ili "malo stane"pa odjednom krene.Ti bolovi nisu posebno jaki ali nisu ni zanemarljivi.Nekada osjećam da mi je srce kao u grlu i malo me guši.Ne boli me vilica ali u zadnje vrijeme me boli lijevi dlan i ruka(mada češće samo dlan).Ja to pripisujem nervozi zbog obaveza ali počinjem da se brinem.Svakako ću ići ljekaru ali do tada ako neko može da mi odgovori da li je to prema opisanim simptomima nužno srce ili može biti i nešto drugo?Može li od želuca?Može li biti odlika hipersenzitivnih,preosjetljivih ljudi?Ako je srce,da li je to "uobičajena" dijagnoza ili asocira na nešto ozbiljnije?Voljela bih da mi kažete kako sam pregled izgleda jer imam malo strah od bolnica(malo više)pa da se pripremim psihički...Inače,imam 26 godina i bila bih veoma zahvalna na odgovoru.