Moji razni rezultati:
23.02.2007. (DZ)
Ultrazvuk - materica 6,34x4,55 6,67mm
O.D. 3,56x2,14
O.L. 4,39x2,39
23.02.2007. (privatna lab.)
CA 125 - 20,59 U/ml
Cervikalni bris kultura:
Rezultat: Aerobne bakterije nisu izolovane. Pod anaerobnim uslovima: Lactobacillus spp. Mikoloskom kulturom patogene gljivice nisu izolovane.
U direktnom preparatu: epitelne celije (i plocasti epitel). Gram pozitivni bacili (L)
- uredan nalaz
Bris vagine kultura:
Rezultat: Aerobne bakterije nisu izolovane. Pod anaerobnim uslovima: Lactobacillus spp. Mikoloskom kulturom patogene gljivice nisu izolovane.
U direktnom preparatu: epitelne celije plocastog epitela. Gram pozitivni bacili (L)
- uredan nalaz
09.05.2007.
Nalaz genitalnog sekreta VS II grupa
Mikrobioloski nalaz cervikalni bris: saprofitna flora
14.06.2007.
Cervikalni bris nativi kultura: Patogene klice nisu nadjene. U uzetom sekretu nije nadjen Trichomonas vaginalis.
Chlamydia, mycoplasma, ureaplasma:
(DIF)
- test na Chlamydi-u trachomatis: negativan
- kultura na ureaplasm-u urealyticum: negativna
mycoplasm-u hominis: negativna
31.08.2007.
UZ: Uterus: polozaj AVF 66x33x36
endometrijum: debljina 8mm
Ovarium Sin: 43x27 Dex 32x18
daglas manja kolicina tecnosti
03.09.2007.
CA 125 - 11,73
22.11.2007. (privatna lab.)
Bris cerviksa kultura:
U direktnom preparatu: epitelne celije (i plocasti epitel). Gram pozitivni bacili (L)
- uredan nalaz
Bris vagine kultura:
Rezultat: Aerobne bakterije nisu izolovane. Pod anaerobnim uslovima: Lactobacillus spp. Mikoloskom kulturom:Gljivice iz roda Candida - mali broj.
U direktnom preparatu: epitelne celije plocastog epitela. Gram pozitivni bacili (L)
Bris vagine Neisseria Gonorrhoeae - bojeni preparat po Metilenu - negativan - na licni zahtev!
Bris cerviksa: Mikoplazma kultura: Ureaplasma urealyticum - negativan, Mycoplasma hominis - negativan
Bris cerviksa: Chlamydia trachomatis DIF - negativan. Napomena: bogat epitelni razmaz.
U pitanju su 3 laboratorije.
Kao sto vidite nalazi su mi u redu, ali cesto imam zuckast sekret i
"osecam" levi jajnik, ponekad me jako boli, cak i desni u poslednje vreme.
Prema onome sto sam procitala na internetu, zut sekret ukazuje na prisustvo ili N.Gonorrhoeae ili Chlamydia-e.
Napominjem da ranije nisam imala nikakve probleme sa jajnicima i nisam imala nikad zut sekret.
Ginekolog mi kaze da je sve u redu, ali gore opisani simptomi ne nestaju.
Dakle, moze li neko da mi objasni kada sve moze da se javi zuckast sekret, takodje i pojacan, i zasto me cesto boli levi jajnik, da li je to moguce ako je u pitanju samo prehlada ili i to moze da ukazuje na neku polnu bolest?
Sta vi mislite o svemu tome?
Koje analize treba da uradim?
Gde da odem da proverim da li imam neku polnu bolest?
Inace, imam 27 godina. Povodom ovih problema ginekolog mi je prepisao ciprofloksacin 250mg 2x10 dana od 5. do 14. jula 2007. godine. Kako problemi nisu nestali, pancef 400mg 1x10 dana od 8. do 17. avgusta 2007. i na kraju dovicin 100mg od 22.11. do 1.12.2007. godine. Od vaginaleta sam koristila, takodje po savetu lekara femynol, hiperol, geonistin, canesten, macmiror complex 500.
I posle svega toga moje stanje je isto.
Molim nekog doktora da mi odgovori.
Hvala unapred
Mozda mi ovde neko odgovori
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 17, 2008 4:15 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni samo nije jasno koji vam je to doktor prepisao silne antibiotike,a vi posle milijarde nalaza nemate ni jednu izolovanu bakteriju tj potvrdu infekcije???
A to sto vas sac muci sekret je sigurno posledica poremecene vaginalne flore od tolikih antibiotika...
Ti bolovi uopste ne moraju da su od jajnika ai UZ vam je dobar
A to sto vas sac muci sekret je sigurno posledica poremecene vaginalne flore od tolikih antibiotika...
Ti bolovi uopste ne moraju da su od jajnika ai UZ vam je dobar
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 17, 2008 4:15 pm
Prvo zelim da Vam se zahvalim na odgovorima.
Ja stvarno ne znam zbog cega mi je doktor prepisivao antibiotike (koliko sam shvatila, da prestanu bolovi), ali to, uostalom, nije moja struka.
Zar ne moramo svi da verujemo svojim lekarima?
Ginekolog mi je rekao da nemam nikakvu infekciju i da ne razmisljam vise o tome, da je sve to mozda kod mene psihogeno.
Znam da su mi svi nalazi u redu. Jedino sto je utvrdjeno da moze
da bude problem je levi jajnik koji je uvecan. U Narodnom frontu
su mi rekli da imam nesto u jajniku i da uradim CA 125 pa da dodjem
posle mc. Medjutim, moj ginekolog mi je rekao da to nije nista strasno
i da nema potrebe da idem ponovo, ali sam ja ipak uzela uput i treba da
odem da zakazem.
Sto se tice sekreta, moram da napomenem da je moguce da je pojacan od antibiotika, ali i pre nego sto sam ih koristila bio je zuckast, s tim sto
se sada desava, neposredno pre i posle menstruacije, da se nekako "razvlaci" iz vagine.
Iako su svi nalazi do sada bili u redu, moram da ponovim, 100. put do sada, da sam veoma zabrinuta i da uopste ne razmisljam o mogucnosti
da zapocnem novu vezu.
Volela bih da mi neko preporuci dobrog ginekologa (moze i privatno),
da jos jednom uradim sve pretrage i, jednostavno, da mi najzad strucno
lice objasni sve sto me zanima.
Jos jednom hvala dannini i ddanijeli!
Ja stvarno ne znam zbog cega mi je doktor prepisivao antibiotike (koliko sam shvatila, da prestanu bolovi), ali to, uostalom, nije moja struka.
Zar ne moramo svi da verujemo svojim lekarima?
Ginekolog mi je rekao da nemam nikakvu infekciju i da ne razmisljam vise o tome, da je sve to mozda kod mene psihogeno.
Znam da su mi svi nalazi u redu. Jedino sto je utvrdjeno da moze
da bude problem je levi jajnik koji je uvecan. U Narodnom frontu
su mi rekli da imam nesto u jajniku i da uradim CA 125 pa da dodjem
posle mc. Medjutim, moj ginekolog mi je rekao da to nije nista strasno
i da nema potrebe da idem ponovo, ali sam ja ipak uzela uput i treba da
odem da zakazem.
Sto se tice sekreta, moram da napomenem da je moguce da je pojacan od antibiotika, ali i pre nego sto sam ih koristila bio je zuckast, s tim sto
se sada desava, neposredno pre i posle menstruacije, da se nekako "razvlaci" iz vagine.
Iako su svi nalazi do sada bili u redu, moram da ponovim, 100. put do sada, da sam veoma zabrinuta i da uopste ne razmisljam o mogucnosti
da zapocnem novu vezu.
Volela bih da mi neko preporuci dobrog ginekologa (moze i privatno),
da jos jednom uradim sve pretrage i, jednostavno, da mi najzad strucno
lice objasni sve sto me zanima.
Jos jednom hvala dannini i ddanijeli!