Molila bih za savet..

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
uzicanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 2:03 pm

Molila bih za savet..

Post od uzicanka »

Elem,moja prijateljica je trudna,i pored visednevnih ubedjivanja,ona na zalost ne zeli da rodi dete.
Ima 29 godina i ovo joj je prva trudnoca.Pre izvesnog vremena je imala krvarenje u toku ovulacije,radila je neke analize i doktor joj je rekao da je sve u redu i da ima "atipicnu" ranicu na grlicu materice.Molim Vas,da li ce joj ovaj prekid trudnoce uticati na kasnije potomstvo,jer ona zeli decu,ali za jedno 2-3godine?
Ona i muz nemaju posao,tako da im je to jedini razlog,za prekid trudnoce.Suprug i ja pokusavamo da im nadjemo posao dok ne bude kasno za nerodjenu bebu..Pomozite mi nekim savetom,da bih ja pomogla njima.Hvala.
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Bojim se da u ovoj situaciji ti malo šta možeš da uradiš.
Jedino da je ubediš da će imati podršku, a ne znam hoće li to biti dovoljno da promeni mišljenje.
Ovo je njema odluka i ma koliko ti želela da izabere ovo ili ono, nisam sigurna da treba da je previše ubeđuješ, odluka je sama po sebi teška.

Slažem se da je teško vreme, istih smo godina, i eto, mi još uvek živimo kod mojih roditelja, a sve mi se više čini da se to još neko vreme neće promeniti, pa moj najveći argument za odlaganje trudnoće - dok ne budem imala ma kakav svoj krov nad glavom, polako počinje da mi biva sve manje validan.
Nezaposlena sam, ali da zatrudnim, ne znam šta bi me moglo naterati na abortus. Nismo više nezreli klinci da "stvari" odlažemo još za godinu-dve ili u njemom slučaju 2-3. Pitaj je samo je li sigurna da će te 2-3 godine išta promeniti i da li je spremna da rizikuje toliko. Ja znam da ja nisam i ma koliko bila uplašena zbog katastrofalnih uslova, nisam sigurna postoji li nešto lepše i važnije od deteta.
Uvek se setim da je moja baka bila nezaposlena, da je deda ostavio i da je na kraju izgurala nekako sa preostalih sedmoro dece. Da ne pominjem tatinu tetku sa 11 ili maminu sa 18. Ako su one mogle toliko dece da zbrinu, sigurna sam da će tvoja prijateljica moći jedno... za početak :D
ena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

salite se!!!?

Post od ena »

Mislim da se sa takvim stvarima ne treba igrati, sto upravo dvoje tvojih dragih prijatelja rade! Da li vi znate koliko ljudi zeli da dobije bebu, a ne moze? Nemojte pogresno da me shvatite i izvinjavam se ako sam nekoga uvredila, ali takve stvari me zaista jako ljute... moja majka je sa 20 godina rodila mog brata i sama ga cuvala dok je moj otac bio u vojsci, pa jel joj bilo lako? Znam jos mnogo tezih slucajeva... Trebalo bi da tvoja prijateljica zna da idealnih uslova za radjanje deteta nikad nece biti, jer nikad se ne zna sta ce zivot sledece doneti, a ovo sto donosi sada, je svakako najlepsi dar...
Pozdravi prijateljicu i sve najbolje.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Izgleda da ono sto sam napisao gospodji Uzicanki na private mail sam komotno mogao i ovde da napisem jer vidim da svi imate normalno ljudsko razmisljanje za razliku od njene monstruozne drugarice.

Razlika je jedino u tome sto sam ja u momentu pobesneo i rekao sta zaista osecam prema toj devojci, i jos sam to maksimalno zavio u oblandu jer sam mislio da ce me ljudi napasti sto to govorim ili da ce me mozda cak neko i izbaciti sa foruma.

Ja u takvim situacijama ne umem da se samokontrolisem a vidim da vi nemate takav problem. Rekli ste upravo ono sto sam i ja rekao/mislio samo sto sam ja to rekao na "drugaciji" nacin.

Strasno je kakvi ljudi sve postoje, samo to mogu da kazem.

P.S. Uzicanka, ajde pitaj ti tu "devojku" da ona rodi tu bebu i da je da meni na usvajanje, je l' hoces?
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Ili meni....
sunasce77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 18, 2005 10:26 pm

Post od sunasce77 »

Morala sam da se i ja javim.Mozda je sada kasno....

Jako je puno ljudi koji godinama cekaju dete.Koji
se mucno bore sa sterilitetom.
Mislim da abortus svakako nije izlaz iz te njihove
situacije,jer i sa bebom i bez nje moraju da zavrnu
rukave.
Tvoja drugarica ima 29 godina i mozda bas kad bude
zelela trudnocu,nece moci da je ostvari.
Neka razmisli dobro i neka ne donosi odluke na
precas,jer moze kasnije da se kaje.....
bozica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2005 11:03 am

Re: Molila bih za savet..

Post od bozica »

Mozda malo kasnim sa porukom jer ne znam kloliko je trudnoca ali ovo ce je sigurno utesiti (mislim).
Ako stvarno se slaze sa tim covekom i ako on njoj odgovara i ako to oboje zele bez obzira na uslove uvek mogu da imaju jedno dete.
Moja drugarica je to uradila jednom zato sto je bila na zracenju i preporucili su joj, a drugi put zato sto je on napravio drugoj dete i napustio je ( nisu se slagali, psihicki je maltretirao i nije mogla da ga promeni) zato ako imas ovo sto ona nije imala ne odustaj gde ima za dvoje naci ce se za troje a za ostala moze ako se stvore uslovi. Nemoj kao ona da sad razmislja da li moze, da li je zdrava koliko je podlozna infekcijama u odnosu na ostale itd.
Samo ako znas da mozes da izguras ne dozvoli da je ista spreci (posledice nisu fizicke nego i psihicke)i ako nemas podrsku vrlo moze da se odrazi lose. Zavisi na sta je spremna, volela bi da ovo procita i da nadje snage u sebi sta god da odluci da se izbori sa tim. A dete moze biti i motivacija i smisao zivota.

uzicanka napisao:Elem,moja prijateljica je trudna,i pored visednevnih ubedjivanja,ona na zalost ne zeli da rodi dete.
Ima 29 godina i ovo joj je prva trudnoca.Pre izvesnog vremena je imala krvarenje u toku ovulacije,radila je neke analize i doktor joj je rekao da je sve u redu i da ima "atipicnu" ranicu na grlicu materice.Molim Vas,da li ce joj ovaj prekid trudnoce uticati na kasnije potomstvo,jer ona zeli decu,ali za jedno 2-3godine?
Ona i muz nemaju posao,tako da im je to jedini razlog,za prekid trudnoce.Suprug i ja pokusavamo da im nadjemo posao dok ne bude kasno za nerodjenu bebu..Pomozite mi nekim savetom,da bih ja pomogla njima.Hvala.
Odgovori