Molio bih odgovor Dr.Ivice
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 12, 2006 8:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Osjecam da mi srce nekad u stanju mirovanja preskoci ili jace udari,nemam problema kod fizickih aktivnosti,ili kod disanja,radio sam 2 pregeleda kod interniste i to obadva sa ultrasal i ekg a kasnije nije 24 h EKG,ne osjecam se lose nikad ili da imam nesvjesticuili nesto vrijednosti pritiska su 120/80 I PULS 65-80;po prirodisam malo nervozan,ne pijem alkohol vec 2 god a bacio sam cigarete i opet se to dogodi...ja kazem ljekarima da imam strah a oni meni kazu da se ne sekiram da skorosvaki covjek ponekad ima aritmije ...pijem nekad magnezijum ...pozdrav..
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
A koliko preskoka je u toku 24 sata zabelezio holter-EKG? I kada se vama javljaju prskoci, u koje doba dana, pre jela, posle jela, u kojim polozajim, kod koi radnji. Takodje, koliko dugo traju, kako prolaze 9samiod sebe ili nsto radite), itd.
Pozdrav
Pozdrav
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
Odgovor doktoru ivic..
Javljaju se obicno poslije obilnog jela i kad bih naglo napravio pokret na dole to jest nagli cucanj..i to mi se desava najcesce u poslepodnevnim casovima-pred vece...24 EKG nije zabiljezio nista strasno tako mi je rekao doktor internista.ali mi je kasnije propisao lijek Metaporol-iz grupe antiaritmika-beta-blokatori..i da to ispije..ja sam to ispio i opet se desava a i desavalo mi se i kad pijem te tablete...to mi samo napravi strah tih par sekundi..desi se nekad i da dvaput udari jace....nemam bolova nikakvih u prsima i zastajanja daha....sta dalje da uradim
-
- Stalni član
- Kontakt:
Moguce je da preskoke uzrokuje zeludacna kila, hiatus hernija. Potrebno je uraditi RTG gastroduodenuma sa Trendelburg manevrom. Obzirom na naveden nacin javljanja tegoba, uzimanje beta-blokatora je beskorisno.
-
- Novi član
Dali to znaci da moram uraditi Gastroskopiju na zeludcu ili neki drugi pregled...sjecam se jednog nalaza koji mi je internist pokazao od ultra zvuka i tamo stoji perikard.bo,nem nikakvih znakova za prolaps..ustvari kaze sve je ok..uradicu to jos sa zeludcom...
hvala doktore
hvala doktore

-
- Stalni član
- Kontakt:
Ne, gastroskopija nije potrebna, samo obican rendgen, kao sto sam i napisao. Izbegavajte velike obroke, ne lezite odmah posle obroka, ako imate nadimanje, uzmite uz glavne obroke CISAP tablete.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
-
- Novi član
Kako se lijeci ta zeludacna kila ako se utvrdi da postoji i kolika je efikasnost kod otklanjana tih aritmija.Pozdrav doktore,
-
- Stalni član
- Kontakt:
Hiatus hernija u ekstremnim slucajevma moze da se leci i operativno, NISSEN-ovom fundoplikacijom (doslovno Vam zasiju zeludac za dijafragmu, pa ne moze da se seta gore-dole), ali uglavnom je dovoljno pridrzavati se saveta koje sam dao u prethodnoj poruci.
Pozdrav!
Pozdrav!
-
- Novi član
Htio sam samo da vam pokazem nalaz kardiologa koji sam nekako pronasao.A glasi ovako-K1 nalaz-akcija srca ritmicna,tonovi jasni,bez sumova,disanje bronhovezikularno.TA=120/80mmHg.Ehokardiografski nalaz:Ao=3,5 cm,Lp=3,2cm,ESDDLK=3,1cm EDDLK=4,8cm,S=1,0cm Z=1,0cm Dk=2,5cm.
srcani zalisci:PMZ voluminozniji,poktrtljivi,bez sigurnih znakova za prolaps,ostali src.zalisci b.o.
Srcane supljine-dimenzije u granici NV,dobra sistolnafunkcija Ef=69%
Dopplerom registrujem fizoloske protoke,perikard b.o.
Pa bih molio da prokomentarisete nalaz-ovaj doktor mi je rekao da nema nista strasno....zahvaljujem se jos jednom....unapred hvala.
srcani zalisci:PMZ voluminozniji,poktrtljivi,bez sigurnih znakova za prolaps,ostali src.zalisci b.o.
Srcane supljine-dimenzije u granici NV,dobra sistolnafunkcija Ef=69%
Dopplerom registrujem fizoloske protoke,perikard b.o.
Pa bih molio da prokomentarisete nalaz-ovaj doktor mi je rekao da nema nista strasno....zahvaljujem se jos jednom....unapred hvala.
hiatus hernija
Postovanje doktore.
Imam vec tri godine problema sa hiatus hernijom.Uradio sam sve moguce analize koje bih Vam poslao na uvid. Obzirom da su sve manifestacije pracene bolom u grudima zeleo bih da znam da li sam srcani bolesnik.Sa duge strane zelim da vodim normalan zivot ali mi to hernija I njeni simptomi ne dozvoljavaju.imam 34 godine , ozenjen , 1 dete.
Imam vec tri godine problema sa hiatus hernijom.Uradio sam sve moguce analize koje bih Vam poslao na uvid. Obzirom da su sve manifestacije pracene bolom u grudima zeleo bih da znam da li sam srcani bolesnik.Sa duge strane zelim da vodim normalan zivot ali mi to hernija I njeni simptomi ne dozvoljavaju.imam 34 godine , ozenjen , 1 dete.