U 17. sam nedelji trudnoce i nadjena mi je ureaplazma. Ono sto me najvise brine je to sto za 4 dana imam zakazanu amniocentezu u N.Front. Moze li njeno postojanje da dodatno poveca rizik ionako rizicnog zahvata kao sto je amniocenteza?!
Citala sam da moze da dovede do prskanja plodovih ovojaka. Napominjem (i crvenim) da bris na ureaplasmu i ostalo nisam radila godinama, pa ni u prvoj trudnoci, koja se iznenada zavrsila u 34.ned. pucanjem vodenjaka, niko ne zna zasto...Da li je moguce da sam je imala sve ove godine, bez simptoma?
UREAPLAZMA U 17. NED. I AMNIOCENTEZA - MOLIM POMOC!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Moguce je, ureaplazma i neka neke posebne simptome. Nisam sigurna da je kontraindikovana za amniosintezu, postoji 1-2% sanse da dodje do pobacaja zbog pucanja vodenjaka, ali nisam sigurna da ureaplazma povecava tu verovatnocu. u svakom slucaju se treba posavetovati sa lekarom koji ce raditi amniosintezu. Srecno!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 14, 2006 2:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala ti, Majmunche...Uradjena mi je amniocenteza, sve je proslo bez problema. Dr u Front-u mi je preporucila da pocnem sa Eritromicinom vec dan pre intervencije (radjen je antibiogram).
E, sad, citajuci razne postove o ureaplazmi, vidim da se ljudi muce duze vremena, kombinacijama antibiotika, a meni moja dr u DZ rece da ce 3 tablete dnevno tokom 7 dana resiti problem!?
E, sad, citajuci razne postove o ureaplazmi, vidim da se ljudi muce duze vremena, kombinacijama antibiotika, a meni moja dr u DZ rece da ce 3 tablete dnevno tokom 7 dana resiti problem!?