Pitanje za ObGyn ili nekog drugog doktora

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Marissa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 3:11 am

Pitanje za ObGyn ili nekog drugog doktora

Post od Marissa »

Ne znam da li ObGYn jos uvek odgovara na pitanja, ali pitanje prvo postavljam njoj zato sto zivim u Kanadi a ona poznaje kanadski zdravstveni sistem, ali ako ona vise ne dolazi na ovaj forum nadam se da ce mi neko drugi ipak odgovoriti.
Procitala sam u lepljivoj sve o prenatalnom skriningu ali nisam nasla odgovor za sebe :(
Imam 36 godina i sada sam u 15-toj nedelji trudnoce. U 12-toj nedelji mi je uradnjen ultrazvuk za "nuchal translucency", isti dan sam radila i test krvi za first trimester. Doktor koji mi je radio taj ultrazvuk je rekao da ce rezultat biti za nedelju dana. U medjuvremenu family doktor mi je dao jos jedan uput za test krvi koji se radi u 16-toj nedelji.
Ove nedelje sam videla prvi put svog ginekologa koji mi je rekao da ne trebam da radim taj drugi test krvi jer je verovatno sve u redu sa prvim testom, cim me taj prvi doktor nije zvao. I da nazovem prvog doktora ako zelim da saznam rezultat testa. Ja sam nazvala tog prvog doktora i receno mi je da rezultat jos uvek nije stigao.
Sada sam ja zbunjena, da li da uradim drugi test krvi iako mi je moj ginekolog rekao da ne trebam da ga radim. Posto sam u 15 i po nedelja sada, bojim se da ako ne uradim drugi test posle ce biti kasno za to.
Hvala unapred na odgovoru!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ne znam kanadski sistem, ali ne vidim zasto ne bi uradila jos jedan test? To je u pitanju samo vadjenje krvi a u tvojim godinama treba biti siguran da je sve u redu. Imas vec taj famozni uput, zasto onda to ne odradis, cisto da budes sigurna?
Odgovori