Mojoj snajki je pukao vodenjak u 33 nedelji, tj 32+2, 10.02.2008. godine, od tad je u Frontu pod nadzorom, i na antibioticima, nema infekcije, bebac po UZ ima malo preko 2kg, predvidjeno je da je porode u nedelju 17.02.2008. ukoliko se nesto pre ne desi. Kazu da plodove vode ima malo manje ali i dalje dovoljno da beba funkcionise
Nema kontrakcije, ni bolove, otvorena je 1prst i mekanog grlica iako je mekan grlic nalaz na svakom nalazu od pocetka trudnoce
Ona ima ureaplazmu, u pitanju je prva trudnoca, uredno vodjena, 2 puta je za vreme trudnoce prokrvarila i uzimala je ginipral koji je lekar ukidao posle pregleda. Beba lepo napredovala svo vreme
Moje pitanje je da li je moglo da se predvidi naprsnuce vodenjaka na pregledu 05.02.2008.
Kolike su sanse za bebu, obzirom da su joj rekli da ne preporucuju epidural a ni sekciju, da sve bude kako treba
Hvala unapred
naprsnuce vodenjaka u 33 nedelji
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
naprsnuce vodenjaka u 33 nedelji
double trouble is my life
Za bebu su dobri izgledi,ona je sada vec u 35.nedelji,ako se ne varam,tako da sa te strane mislim da nema razloga za brigu.Bice malo u inkubatoru i ok.
Inace znam slucaj kada je zena izgurala +mesec dana sa naprslim vodenjakom.
E,sad mene zanima kako je saznala da je vodeljak naprsnuo,osetila sama ili...?
I,da,tesko da prskanje vodenjaka moze da se predvidi.
Inace znam slucaj kada je zena izgurala +mesec dana sa naprslim vodenjakom.
E,sad mene zanima kako je saznala da je vodeljak naprsnuo,osetila sama ili...?
I,da,tesko da prskanje vodenjaka moze da se predvidi.
A da li je znala za ureaplazmu u toku trudnoce, i da li je uzimala terapiju?
Meni je bio naprsao vodenjak, ali visoko, 4 nedelje pre nego sto sam se porodila i nije isteklo puno vode.
Vodenjak se posle sam obnovio, kao i kolicina vode.
Za bebu epidural nema veze, cak bolje bez
~~~~~~~ za mamu i bebu!
Meni je bio naprsao vodenjak, ali visoko, 4 nedelje pre nego sto sam se porodila i nije isteklo puno vode.
Vodenjak se posle sam obnovio, kao i kolicina vode.
Za bebu epidural nema veze, cak bolje bez

~~~~~~~ za mamu i bebu!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
e ovako postala sam tetka preslatke curice teske 1950gr
mama i beba su super, proslo je se ok, porodila se prirodno bez epidurala, nije bilo infekcije. Bebana je u inkubatoru za svaki slucaj.
Za ureaplazmu je saznala u trudnoci, kad je promenila dr, prethodni je rekao da nema sanse da ima, pa nije ni hteo da joj radi briseve, iako je skoro 2 godine pokusavala da zatrudni i radila svasta od testova, ali eto ureaplazmu mikoplazmu i klamidiju je coovek golim okom video da nema, "lekar" sta reci drugo
U trudnoci su joj davali eritromicin iako je ureaplazma slabo osetljiva, ali je drzala pod kontrolom da broj bakterija ne na raste
Vodenjak je napukao, a videla je posto se probudila potpuno mokra i pri tom nije imala kontrolu oticanja
Lezala je 7 dana ali su odugovlacili jer svaki dan 2 u 1 znaci
jelence jos malo i ti ces da castis
mama i beba su super, proslo je se ok, porodila se prirodno bez epidurala, nije bilo infekcije. Bebana je u inkubatoru za svaki slucaj.
Za ureaplazmu je saznala u trudnoci, kad je promenila dr, prethodni je rekao da nema sanse da ima, pa nije ni hteo da joj radi briseve, iako je skoro 2 godine pokusavala da zatrudni i radila svasta od testova, ali eto ureaplazmu mikoplazmu i klamidiju je coovek golim okom video da nema, "lekar" sta reci drugo
U trudnoci su joj davali eritromicin iako je ureaplazma slabo osetljiva, ali je drzala pod kontrolom da broj bakterija ne na raste
Vodenjak je napukao, a videla je posto se probudila potpuno mokra i pri tom nije imala kontrolu oticanja
Lezala je 7 dana ali su odugovlacili jer svaki dan 2 u 1 znaci
jelence jos malo i ti ces da castis
double trouble is my life
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm