zubi u trudnoci!!!

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
xmetatronx
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm

zubi u trudnoci!!!

Post od xmetatronx »

Interesuje me da mi najiskrenije odgovori neko od stomatooga:
U trecem mesecu sam trudnoce, tacnije u 11-toj nedelji i na tri zuba su se pojavile tackice karijesa, na svakom po jedna. S obzirom na to da mi je receno da fluorogal tablete pocnem da pijem kad se navrse puna 3 meseca, a na uputstvu istog sam procitala da se zub moze REmijelinizovati, interesuje me da li ce kad krenem da uzimam fluorogal
karijes nestati pa necu morati da busim zube ili je to neminovno?

S obzirom na to da su mi u vecem broju zubi poporavljeni, zelela bih da bar ove sacuvam od busenja.

Hvala!!!
zubarka1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ipak mora busenje

Post od zubarka1 »

Nazalost moram vas razocarati,kako Vi kazete busenje je neminovno.Naime karijes je patoloski proces koji se ne moze spontano zaustaviti nego je neophodno ukloniti ga!Naravno "busenjem" tj.preparacijom kako mi to kazemo.I moj Vam je savet da to uradite sto pre,dok je jos minimum tvrde zubne supstance zahvacen.To sto ste trudni naravno nije prepreka,nebrinite,bas naprotiv bolje je sto ste u pocetnim mesecima graviditeta,lakse ce te podneti stres i Vi , i vasa beba.

A sto se tice FLUOROGAL tableta,moram vam reci da ih obavezno koristite,ali ne kako su to Vama rekli na kraju treceg meseca nego SA PUNA CETIRI MESECA I POCETKOM PETOG!Takodje sad u ovom periodu do pocetka koriscenja tableta fluorogala mozete koristiti FLUOROGAL RASTVOR za lokalnu primenu.Kupuje se u svim nasim apotekama,postoji doza za decu i odrasle u dva ukusa.Lako se primenjuje svako vece pre spavanja uzmete 1 cep muckate ceo minut i ispljunete,a posle toga bar 2 sata nista nekonzumirajte.

:D
xmetatronx
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 5:11 pm

Post od xmetatronx »

zubarka 1, hvala vam na odgovoru :D
nazalost moracu sto pre kod moje zubarke!
Znaci, ne postoji nikakva bojazan po bebu ako se taj rastvor primenjuje, samo ispirajuci? Da li se nesto od toga i apsorbuje?

Srdacan pozdrav
Odgovori