peritonitis
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
peritonitis
1997 god. sam imala upalu jajnika a nakon par meseci od zavrsene terapije ( geramicin injekcije),zavrsila sam u bolnici sa jezivim bolovima u donjem stomaku,visokom temperaturom,nisam mogla da se uspravim! Dg. je bila Peritonitis i adno(ne mogu da se setim sta jos! ) Primala sam Longaceph intravenski sedam dana,koliko sam i bila u bolnici! Obzirom da imam problem da ostanem u drugom stanju,da li to moze da bude uzrok ( a verovatno jeste
),kakve su sanse da se to vrati "u prvobitno stanje". Trebalo bi da idem na HSG sredinom meseca kada cu znati da li je to uzrok steriliteta,ali bih molila da mi neko ko je strucan kaze cemu mogu da se nadam ako se ustanovi da su mi jajovodi "osteceni" usled te upale!!!!

-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Steta sto idete na HSG, jer on je samo 70 % realnog stanja u trbusnoj duplji, bolje bi bilo da ste odmah isli na dijagnosticku laparoskopiju. U svakom slucaju velika je verovatnoca priraslica, te zavisno od jnjihovog rasporeda, moguce je uklanjanje istih, opet savetujem laparoskopskim putem ( manje je naknadno stvaranje istih i brzi je oporavak), a ukoliko su takve da nema smisla da se upusta u uklanjanje, ostaje vestacka oplodnja.