za Dr Pedju - u vezi histeroskopije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Ana19
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 8:48 pm

za Dr Pedju - u vezi histeroskopije

Post od Ana19 »

Treba za otprilike dve nedelje da radim histeroskopiju (u intravenskoj totalnoj), pa me zanima sledece:

* Cula sam da na histeroskopiju ne sme da se ide sa sminkom, lakom na noktima i sl. S obzirom na to da nosim sociva, zanima me da li smem da ih nosim za vreme same procedure ili ne.

* Krajem januara sam zakacila neki virus, zbog cega mi je histeroskopija i odlozena za mart. Sada sam dobro, ali jos uvek imam malo problema sa sekretom iz nosa. Mislim, mogu bez problema da prezivim dan bez maramica i kapi za nos, ali jednostavno - jos uvek nije bas sve kako treba. Da li to moze da mi napravi neke probleme i kakve?
(Inace se prilicno plasim anestezije i cele te price, posto jos nikada nisam bila u totalnoj. :roll: )

Hvala unapred! :)
macjem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 6:44 pm

Post od macjem »

Da li mozes da mi kazes gde treba da radis histeroskopiju?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Ana
ukoliko se radi o dijagnostičkoj histeroskopiji trend u svetu je da se ista izvodi u lokalnoj anesteziji.

Potrebno je da budete potpuno zdravi za opštu anesteziju, jer vaša "operacija" nije hitna, te nema potrebe da se radi pod povećanim operativnim rizikom!

Potrebno je da na operaciju dođete bez šminke i laka noktiju da bi anesteziolog mogao na vreme da uoči eventualno modrenje usana i noktiju.

Što se tiče sočiva načelno ne smetaju ali mogu da se zature tokom operacije.

Pozdrav i srećno DrPeđaDj
Ana19
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 8:48 pm

Post od Ana19 »

Dr Pedja, hvala jos jednom na odgovoru! :)

za macjem: kod Ivanovica.

Pozdrav! :)
macjem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 6:44 pm

Post od macjem »

To je privatna ordinacija? Da li mozes da mi kazes koja je cena i da li je dijagnostka ili intervecija u pitanju?
Odgovori