Klomifen?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
igorsn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2007 5:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Klomifen?

Post od igorsn »

Da li neko moze da mi objasni na koji nacin i kada se pije lek Klomifen?Supruga mi je dobila da pije taj lek ali joj niko nije objasnio na koji nacin i kada se pije?Unapred zahvalan.
Ana19
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 06, 2006 8:48 pm

Post od Ana19 »

Ja sam Klomifen pila od 2., 3. ili 5. dana ciklusa (najcesce od 3.), pet dana, dva puta dnevno po jednu tabletu.

Pozdrav! :)
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

ja sam ga pila od 2-6-og dana ciklusa ujutro i uvece po jednu
double trouble is my life
lila_mk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:17 pm

klomifen

Post od lila_mk »

0d 2 do 6 dan ciklusa po pola tablete ujutro i uvece ( ako pije prvi put onda se daje 50 mg dnevno) sretno
tajci66
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 8:21 am

Post od tajci66 »

Ja sam klomifen pila od 3-7 dana ciklusa 2x1 tabletu (ukupno 100mg dnevno)
Mozda bi ipak ona trebala da nazove svog ginekologa i pita koliko da pije dnevno jer se daju razlicite doze,sve zavisi od slucaja do slucaja!
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Ne mozete terapiju odredjivati na osnovu tudjih iskustava.

Terapija uvek mora da bude individualna, procenjena na osnovu prethodnih folikulometrija (da li ima ovulacije ili ne) i na osnovu hormonskog statusa uradjenog 2. ili 3. dana ciklusa.
Pocetak uzimanja kao i doza koja se uzima MORA biti individualizovana. Od svih stimulansa taj lek jeste najblazi, ali i on moze dovesti do negativnih posledica (hiperstimulacija, pojava cisti) ako se ne radi pazljivo i ako se u toku klomifenskog ciklusa ne prati stanje na UZ.

Obratite se ponovo lekaru!
jankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 12:07 pm

Post od jankovic »

Ja sam Klomifen pila od 3. dana ciklusa, 2x dnevno, 6 dana, i pojavile su mi se ciste. Kasnije sam ga pila od 2. dana, jednu tabletu dnevno, 4 dana, i dobila sam "cuvene" folikule

Ovo je samo jos jedna potvrda toga da je doziranje potpuno individulano, i da lek mora da se uzima po lekarskom savetu i uz konstantno pracenje.

Srecno!!!
Odgovori