Klomifen?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 02, 2007 5:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Klomifen?
Da li neko moze da mi objasni na koji nacin i kada se pije lek Klomifen?Supruga mi je dobila da pije taj lek ali joj niko nije objasnio na koji nacin i kada se pije?Unapred zahvalan.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne mozete terapiju odredjivati na osnovu tudjih iskustava.
Terapija uvek mora da bude individualna, procenjena na osnovu prethodnih folikulometrija (da li ima ovulacije ili ne) i na osnovu hormonskog statusa uradjenog 2. ili 3. dana ciklusa.
Pocetak uzimanja kao i doza koja se uzima MORA biti individualizovana. Od svih stimulansa taj lek jeste najblazi, ali i on moze dovesti do negativnih posledica (hiperstimulacija, pojava cisti) ako se ne radi pazljivo i ako se u toku klomifenskog ciklusa ne prati stanje na UZ.
Obratite se ponovo lekaru!
Terapija uvek mora da bude individualna, procenjena na osnovu prethodnih folikulometrija (da li ima ovulacije ili ne) i na osnovu hormonskog statusa uradjenog 2. ili 3. dana ciklusa.
Pocetak uzimanja kao i doza koja se uzima MORA biti individualizovana. Od svih stimulansa taj lek jeste najblazi, ali i on moze dovesti do negativnih posledica (hiperstimulacija, pojava cisti) ako se ne radi pazljivo i ako se u toku klomifenskog ciklusa ne prati stanje na UZ.
Obratite se ponovo lekaru!
Ja sam Klomifen pila od 3. dana ciklusa, 2x dnevno, 6 dana, i pojavile su mi se ciste. Kasnije sam ga pila od 2. dana, jednu tabletu dnevno, 4 dana, i dobila sam "cuvene" folikule
Ovo je samo jos jedna potvrda toga da je doziranje potpuno individulano, i da lek mora da se uzima po lekarskom savetu i uz konstantno pracenje.
Srecno!!!
Ovo je samo jos jedna potvrda toga da je doziranje potpuno individulano, i da lek mora da se uzima po lekarskom savetu i uz konstantno pracenje.
Srecno!!!