VITAMINI & MINERALI???
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
VITAMINI & MINERALI???
pozz
interesuje me dal se moze javiti usled nedostatka vitamina i minerala perut(zuckaste boje), pozuteli zubi, ispucale usne.....jer sam resio da probam sa vitaminima i min., poceo sam preko tableta unositi vit. i minerale(bedoxin i oligovit) i perut se razredila, usne mi nisu ispucale, a i zubi mi se cine beljim. (ne znam dal je ovo sto sam i promenio ishranu izbacio sam slatkise i ostalu losu hranu a ubacio proteine)...........da li da nastavim sa terapijama, i koliko dugo? Hvala unapred na odgovorima

Sumnjam da ti je na belinu zuba uticalo to sto uzimas vitamine... ali je moguce da su ti zubi belji ako si izbacio kafu, kao i slatkise.
U principu, sve vitamine i minerale mozes imati sasvim dovoljno ako se hranis zdravo, ako hranu koju kupis pravilno cuvas i pravilno termicki obradis.
Oligovti mnogi uzimaju, obicno mladi. Nekada je Oligovit u svom sastavu imao vit-A kao i vit-D te je preporuka da ko uzima Oligovit draz, nedeljom ili jos bolje vikendom pauzira pri uzimanju.
Obicno se ordinira pocetkom proleca.
Bedoxin takodje mnogi uzimaju i tu nema neke vece opasnosti jer se visak izbaci mokracom te ne postoji mogucnost hipervitamionoze vitamina B komplexa, ali postoji mogucnost jednokratnog predoziranja (sto nije isto!).
I zato, nema potrebe da ih uzimas vise od 1 meseca sem ako ti tvoj dr ne kaze drugacije.
pozdrav
U principu, sve vitamine i minerale mozes imati sasvim dovoljno ako se hranis zdravo, ako hranu koju kupis pravilno cuvas i pravilno termicki obradis.
Oligovti mnogi uzimaju, obicno mladi. Nekada je Oligovit u svom sastavu imao vit-A kao i vit-D te je preporuka da ko uzima Oligovit draz, nedeljom ili jos bolje vikendom pauzira pri uzimanju.
Obicno se ordinira pocetkom proleca.
Bedoxin takodje mnogi uzimaju i tu nema neke vece opasnosti jer se visak izbaci mokracom te ne postoji mogucnost hipervitamionoze vitamina B komplexa, ali postoji mogucnost jednokratnog predoziranja (sto nije isto!).
I zato, nema potrebe da ih uzimas vise od 1 meseca sem ako ti tvoj dr ne kaze drugacije.
pozdrav