VITAMINI & MINERALI???

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
smile_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 6:56 pm

VITAMINI & MINERALI???

Post od smile_ns »

pozz :P interesuje me dal se moze javiti usled nedostatka vitamina i minerala perut(zuckaste boje), pozuteli zubi, ispucale usne.....jer sam resio da probam sa vitaminima i min., poceo sam preko tableta unositi vit. i minerale(bedoxin i oligovit) i perut se razredila, usne mi nisu ispucale, a i zubi mi se cine beljim. (ne znam dal je ovo sto sam i promenio ishranu izbacio sam slatkise i ostalu losu hranu a ubacio proteine)...........da li da nastavim sa terapijama, i koliko dugo? Hvala unapred na odgovorima
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Sumnjam da ti je na belinu zuba uticalo to sto uzimas vitamine... ali je moguce da su ti zubi belji ako si izbacio kafu, kao i slatkise.

U principu, sve vitamine i minerale mozes imati sasvim dovoljno ako se hranis zdravo, ako hranu koju kupis pravilno cuvas i pravilno termicki obradis.

Oligovti mnogi uzimaju, obicno mladi. Nekada je Oligovit u svom sastavu imao vit-A kao i vit-D te je preporuka da ko uzima Oligovit draz, nedeljom ili jos bolje vikendom pauzira pri uzimanju.
Obicno se ordinira pocetkom proleca.

Bedoxin takodje mnogi uzimaju i tu nema neke vece opasnosti jer se visak izbaci mokracom te ne postoji mogucnost hipervitamionoze vitamina B komplexa, ali postoji mogucnost jednokratnog predoziranja (sto nije isto!).

I zato, nema potrebe da ih uzimas vise od 1 meseca sem ako ti tvoj dr ne kaze drugacije.
pozdrav
Odgovori