ZAMOLILA BIH VAS DA MI ODGOVORITE DA LI JE LEKAR ISPRAVNO POSTUPIO-NAIME IMALA SAM POVISEN T3-4,9 A T4-13,5 PRI CEMU MI JE TSH U GRANICAMA NORMALE.NAKON OVIH REZULTATA DOBILA SAM TERAPIJU-PROPILTYURACIL 100MG DNEVNO,BROMAZEPAM 1,5 I PROPRANOLOL POLOVINU 2 PUTA DNEVNO.TERAPIJA JE TRAJALA 2 MESECA,NAKON TOGA SAM URADILA ANALIZE I SVE JE U REDU.PRESTALA SAM DA PIJEM PROPILTYURACIL ALI SAM NASTAVILA SA BROMAZEPAMOM I PROPRANOLOLOM.INTERESUJE ME VASE MISLJENJE O STANJU MOJE STITNE ZLEZDE I OVOG LEKA?
UNAPRED HVALA!!!
PROPILTYURACIL-RECITE MI NESTO VISE O DEJSTVU NA STITNU ZLEZ
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Rezultati nisu tako losi, moji su bili mnogo drasticniji... Malo mi je cudno sto je ukinut lek za stitastu zlezdu, a nastavljen Propranolol. Ja sam lek za stitastu pila skoro godinu dana (iako su mi svi rezultati posle bili OK), a propranolol mi je ukinut posle 2 meseca, on se inace daje kao propratni lek, i on pre svega utice na rad srca (umiruje rad srca, sprecava aritmije, usporava rad) i normalizuje pritisak. Ukoliko imas problema sa ubrzanim radom srca, onde je verovatno OK sto ga i dalje pijes...
.
Da, i meni je cudno sto su ukinuli lek za stitnu zlezdu.Ja sam pre pet godina takodje pila svu tu terapiju koju ste Vi naveli, ali terapijom nije mogla da se sankcionise.Resila sam se za operaciju i sada sam super.Svima preporucujem, nravno kod koga se steknu ,,uslovi,, za to da se operise.Meni je bilo dosta tog ludackog lupanja srca, velikog zamora, telesne tezine kja je sve vise opadala...A da ne kazem kako mi je najteze palo sto nisam mogla da ostanem u drugom stanju...Posle operacije...meni je svanulo..imam dva zdrava sina, trudnoca je bila super..ma sve.. 

Naravno da je jedan od simptoma hipertireoze i opadanje kose. Ja godinu vec pijem Favistan i nije mi opadala kosa ali imam zato druge simptome ( umor, nervoza , vrucina, egzoftalmus...).
Ne znam kolika ti je vrijednost FT3 i FT4 ali trebalo bi sa normalizacijom hormona da nestanu ili ublaze simptomi koje imas.
Ne znam kolika ti je vrijednost FT3 i FT4 ali trebalo bi sa normalizacijom hormona da nestanu ili ublaze simptomi koje imas.
Cao svima
Imam hipertireozu 2 godine,i pijem Tirozol 3x5mg. na dan i propranolol 2x1/2.Imala sam sve simptome koje prati hipertireoza ,a sad sam se odebljala 5 kg.,imam neopisavu nervozu ,i nisam bas u najboljem stanju.Cini mi se da ne vidim dobro, stalno sam mnogo umorna i imam oci natecene ?
molim vas da mi pomognete sta dalje da radim,posto sam u stresu?Jel neko imao ovakve simptome,sta mi porucujete?
Unapred hvala
Imam hipertireozu 2 godine,i pijem Tirozol 3x5mg. na dan i propranolol 2x1/2.Imala sam sve simptome koje prati hipertireoza ,a sad sam se odebljala 5 kg.,imam neopisavu nervozu ,i nisam bas u najboljem stanju.Cini mi se da ne vidim dobro, stalno sam mnogo umorna i imam oci natecene ?
molim vas da mi pomognete sta dalje da radim,posto sam u stresu?Jel neko imao ovakve simptome,sta mi porucujete?
Unapred hvala
Prekontrolisite fT3,fT4,TSH
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]