Ishrana

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
korleoncic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 3:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Ishrana

Post od korleoncic »

Caos. Pregledavsi forum,uvideh da je meni,laiku,potrebna Vasa pomoc.
Ima 2. meseca od kad je mom prijatelju pronadjen tumor na desnoj bronhiji. Ne znam koji (jer su svi rezultati u Brezoviku).
Naime, on je na hemioterapiji bio vec dva puta i dobro je podnosi. Majka mu odrzava hranu tipa: przena dzigerica,surutka,rasol,kozije mleko,vocni sokovi.
Interesuje me ispravnost ove hrane i njena dopuna. Zamolio bih sve za poneki savet!
[email protected] je adresa,pa ko ima volje nek mi pise. :oops:
soneklavir
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 12, 2007 9:56 am

Odgovor za hranu

Post od soneklavir »

Jedino za dzigericu sam cuo da bas nije preporucljiva za tumor.Preterana hrana kazu hrani tumor
soneklavir
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 12, 2007 9:56 am

Hrana

Post od soneklavir »

Inace ostale svari sem dzigerice su korisne dodajuci tu i paradajiz kuvani i cvekla
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Re: Ishrana

Post od evelina »

korleoncic napisao:Caos. Pregledavsi forum,uvideh da je meni,laiku,potrebna Vasa pomoc.
Ima 2. meseca od kad je mom prijatelju pronadjen tumor na desnoj bronhiji. Ne znam koji (jer su svi rezultati u Brezoviku).
Naime, on je na hemioterapiji bio vec dva puta i dobro je podnosi. Majka mu odrzava hranu tipa: przena dzigerica,surutka,rasol,kozije mleko,vocni sokovi.
Interesuje me ispravnost ove hrane i njena dopuna. Zamolio bih sve za poneki savet!
[email protected] je adresa,pa ko ima volje nek mi pise. :oops:
Mislim da bi trebalo izbaciti przenu djigericu. Prvo zato sto su u pitanju iznutrice, a drugo zato sto je przeno. Gvozdje moze da se nadoknadi i junetinom, teletinom. Samo ne svinjetinom. Barem je tako meni receno na predavanju koje je odrzala defektolog dok smo cekali na Konzilijum.

Surutka je super zbog prociscavanja jetre. Kozje mleko takodje.
Vocni sokovi bi trebali da budu sveze cedjeni.

Mozda bi mogao ubaciti da dnevno pojede po cinijicu kupina, borovnica, malina (ima zamrznutih).

Ja sam konkretno i u toku hemo, a i sada, jela obavezno jedan dan karfiol, drugi dan brokoli, skoro svaki dan salatu od sirovog kupusa.
Dnevno sam jela i po 150gr kratko obarene sargarepe.

Ah da, receno nam je da se nesme koristiti sirce. Umesto toga limunov sok! Zasto, nemam pojma!

Barem dva puta nedeljno riba i to masna!

Stvar je u tome sto sam po citav dan nesto jela.

Da li ce ici na zracenje?
Odgovori