IIId grupa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
zoeps
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 2:47 am

IIId grupa

Post od zoeps »

Imam 22 godine. Na ginekoloskom pregledu mi je konstatovana IIId grupa. Do sada nikad nisam imala ovu grupu pa me interesuje sta ona podrazumeva, tj. koje su bakterije u pitanju i da li je razlika izmedju npr. IIIa i IIId u kolichini ili tipu bakterija. Doktor mi je prepisao FitoVag vaginalete posto tesko podnosim Povidon jod vaginalete.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Koliko se ja secam, treca grupa je bakterijska vaginoza, znaci upala sluzokoze vagine zbog namnozavanja neke bakterije. Ali, to je najcesci nalaz kod seksualno aktivnih zena. Radi se o tome da iz nekog razloga se smanji kolicina lactobacila koji stite vaginu od infekcije i namnoze se neki od orgaqnizama koji postoje redovono u vag. flori ali postanu patogeni kada se toliko namnoze.

Nadam se da ce neko naci/napisati podgrupe vaginalnog sekreta (IIIa, b, c...) jer i mene interesuje a ne znam.
petrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 4:31 pm

Post od petrica »

l,ll i llla grupa predstavljaju normalnu vaginalnu bakterijsku floru, lllb i c - normalno prisutna flora u povećanom broju i to se odnosi na streptokoke i stafilokoke ; llld - leptotriks vaginalis, lV - gonokok : V- trihomonas vaginalis ; Vl - gljivična infekcija
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Hvala puno!!

Znaci IIId je bakterijska vaginoza?
petrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 4:31 pm

Post od petrica »

Da, mada bakterijsku vaginozu uglavnom izaziva Gardenela vaginalis uz sadejstvo drugih bakterija koje čine normalnu floru,tj. kada dodje do pada kiselosti vaginalnog sadržaja(što se dešava za vreme menstruacije,pa je zato potrebno intenzivnije voditi računa o higijeni i izbegavati sexualne odnose tada) smanjuje se kolicina Laktobacilusa koji čine normalnu floru i to "daje šansu" drugim bakterijama da se razmnožavaju :roll:
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Hm, ja menstruaciju zbog Nuva-ringa dobijam 4 puta godisnja na po 2-3 dana, veoma lako, ali nisam primetila da mi se stanje poboljsalo sto se tice sekreta (koji je nekad BV nekad kandida, a jako retko normalan). Jedino sto mi pomaze je da nedelju dana svakog meseca stavljam vaginalete od borske kiseline kao preventivu. Mislis li da je to suvise agresivno za odrzavanje vaginalne flore?

P.S. Sve druge stvari ne pomazu - bez tesne odece, samo pamucni ves, pranje samo vodom, spolja, smanjivanje rafiniranog secera u ishrani, pijem Culturelle priodni probiotik sa ogromnom kolicinom lactobacillusa, itd...
Chiara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:12 pm

Post od Chiara »

A meni je moj ginekolog rekao da je leptotriks gljivica??? Kako je onda IIId bakterijska vaginoza?
Odgovori