Ciscenje jezika

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
raz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 13, 2007 12:42 am

Ciscenje jezika

Post od raz »

Gde bih u Beogradu mogao da kupim spravicu za ciscenje jezika i koji "model" preporucujete? Plasticne rende, metalni cistac u obliku slova U, nesto trece? Obisao sam par apoteka i stvarno su me cudno gledali. ;) Ako je na forumu zabranjeno reklamiranje, mozete mi odgovoriti na PP/mejl. Hvala.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Nikad cula za tako nesto. Jel imas neki problem sa jezikom ili sta?
AKo je do zadaha, jednostavno cetkicom istrljaj i jezik kad peres zube
raz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 13, 2007 12:42 am

Post od raz »

Da, problem je zadah, a i estetski nije lepo. Kako nesto pojedem tako se na jeziku gomilaju bele naslage. Sad, ne kazem da se vide ostaci kackavalja i pecurke s proslonedeljne pice, ali ume da bude gadno. ;) Ribanje jezika (pogotovo zadnjeg dela) obicnom cetkicom me tera na povracanje - mislim da su specijalizovani cistaci dizajnirani bas da ublaze taj efekat. U nasim apotekama vrlo malo znaju o ovim spravicama, zato bih voleo da neko ko vec koristi jednu kaze gde ju je kupio i koliko je delotvorna.

Pozdrav
korisnicko_ime
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 12:21 am

Post od korisnicko_ime »

raz napisao:Da, problem je zadah, a i estetski nije lepo. Kako nesto pojedem tako se na jeziku gomilaju bele naslage. Sad, ne kazem da se vide ostaci kackavalja i pecurke s proslonedeljne pice, ali ume da bude gadno. ;) Ribanje jezika (pogotovo zadnjeg dela) obicnom cetkicom me tera na povracanje - mislim da su specijalizovani cistaci dizajnirani bas da ublaze taj efekat. U nasim apotekama vrlo malo znaju o ovim spravicama, zato bih voleo da neko ko vec koristi jednu kaze gde ju je kupio i koliko je delotvorna.

Pozdrav
Kada sam kupovala interdentalnu cetkicu videla sam i te spravice. Videla sam da ima curap[rox, a mozda imaju i jos neke marke.
U beogradu je nazalost tesko naci i obicnu interdentalnu cetkicu i malo je apoteka koje su dobro opremljena, ali pogledaj u apoteci koja se nalazi u Decanskoj, preko puta Doma Sindikata, malo ispod Novosti. Oni imaju i oral b, GUM(batler) i curaprox...
carolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 12:00 am

Post od carolija »

raz napisao:Da, problem je zadah, a i estetski nije lepo. Kako nesto pojedem tako se na jeziku gomilaju bele naslage. Sad, ne kazem da se vide ostaci kackavalja i pecurke s proslonedeljne pice, ali ume da bude gadno. ;) Ribanje jezika (pogotovo zadnjeg dela) obicnom cetkicom me tera na povracanje - mislim da su specijalizovani cistaci dizajnirani bas da ublaze taj efekat. U nasim apotekama vrlo malo znaju o ovim spravicama, zato bih voleo da neko ko vec koristi jednu kaze gde ju je kupio i koliko je delotvorna.

Pozdrav
Ja bih vam savjetola, prije bilo sta da kazem, da posjetite stomatologa i to najbole specijalistu za bolesti usta.
Simptomi koji navodite mogu biti patoloski, a ne samo mehanicko zaostajanje hrane.
Moguce da imate i tzv lingua plicata, tj, brazdasti jezik s adubokim procjepima u sluznici gornje strane jezika. To recimo nije patoloski, ali stvara mogucnost za zaostajanje hrane i stvaranje naslaga.
kazem, moze cak i da postoji gljivicna infekcija, a sve to da sanirati, no nista se ne moze reci ovako napamet, bez pregleda, dijagnostike, brisa uglavnom.
Takodje, sve ovo moze biti uzrok neprijatnog zadaha, no ne mora biti jedini razlog,pored toga mogu biti i to su kariozni procesi na zubima, nelijeceni zapiusteni zubi, naslage, neki gastroenteroloski problemi itg. itd.
ZNaci pregled i konsultacija kod stoamtologa su NAJBOLJI savjet za vas.
Bolje da taj novac date za to, ako nista , nega za kojekakve spravice koje imaju svakave takozvane inovativne momente sa upitnom svrhom! :D
Sretno!!
dr stom.
deana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 12:52 pm

Post od deana »

Najbolje su metalne spravice u obliku latinicnog slova U. Ja sam nabavila u Sloveniji, ali ih, verovatno, i ovde ima. Cetkice, zaista, teraju na povracanje.
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cikatoma »

Ciscenje jezika bi trebala biti svakodnevna navika, isto kao i redovno pranje zuba. Struganjem jezika se uklanjaju nagomilani toxini (otrovi), sto doprinosi unapredjenju zdravlja i jacanjem imunog sistema.

Mala digresija: Oslobadjanje otrova preko jezika je narocitio izrazeno u vreme posta (gladovanja) kada se ceo organizam prociscava. Neki savetuju da se post ne prekida pre nego sto otrovi ne prestanu da se luce preko jezika.

Ja koristim bakarnu spravicu koja sam narucio na http://www.healthandyoga.com/html/product/tongue.html
Odgovori