Molim za misljenje. već dosta dugo, nekoliko godina unazad uzimam razne sedative (ksalol, diazepam, artane...) po preporuci neuropsihijatra. Doduše, zadnje godine sam smanjio na 1 tabletu dnevno.
Interesuje me da li i koliko oni utiču na vid. Primetio sam da u zadnjih godinu-dve imam zamućen pogled kad se fokusiram naprimer sa novina na televizor i obratno. Posle nekog vremena se stabilizuje. Bio sam kod ocnog lekara, sve je OK, samo mi je nasao naslage holesterola u ocima! Prvi put cujem za to, znam da moze šećer da se vidi ali holesterol...
Kako se to leči, reče mi moja lekarka, mora osnovna bolest da se leči. Napominjem da mi je holesterol na granici ili ispod.
da li je neko imao mozda ovakva iskustva?
Pozdrav
sedativi i vid, holesterol
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 10:50 am
Postovani
sedativi deluju na oko na taj nacin sto sire zenicu prilikom upotrebe i prave zamagljen vid. Vrlo su rizicni (upotreba) kod ljudi koji imaju angularni glaukom. Uzi krvni sudovi i skleroticne promene na njima se lece lecenjem osnovnih bolesti (hiperholestrolemije, dijabeta, hipertenzije, hiperlipidemije).
Lep pozdrav
sedativi deluju na oko na taj nacin sto sire zenicu prilikom upotrebe i prave zamagljen vid. Vrlo su rizicni (upotreba) kod ljudi koji imaju angularni glaukom. Uzi krvni sudovi i skleroticne promene na njima se lece lecenjem osnovnih bolesti (hiperholestrolemije, dijabeta, hipertenzije, hiperlipidemije).
Lep pozdrav