Očigledan hormonski poremećaj

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Imzadi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 10:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Očigledan hormonski poremećaj

Post od Imzadi »

Pozdrav,

evo ima već godinu dana kako sam ovde ostavila post kako me "nešto guši"... Sećam se da je to tada bilo u jako maloj meri, i nije se često dešavalo, međutim sada stvari postaju ozbiljnije.

Počinje da me guši pred spavanje poslednjih 5 dana baš u predelu štitne žlezde, poslednje 2 menstruacije su mi bile neredovne i javile su se 10 dana ranije, a grudi me bole bez obzira da li je u pitanju pms ili ne - tako reći, bole me konstantno kao u pms-u. Javlja mi se i lupanje srca, ali popijem propranol pa se to smiri, a pre par dana kada sam bila bolesna od gripa primetila sam i tremor ruku i nogu u kolenima. Po svemu sudeći, po sredi je hormonski poremećaj i javila bih se doktoru u najskorije vreme, međutim i tu imam problem sa knjižicom koju nisam još uvek prebacila iz Čačka u Beograd.
Čula sam da se na VMA mogu izvršiti neki pregledi uz novčanu naknadu, da li je to istina?
Ako ne, da li bi neko mogao da mi preporuči privatnog lekara, endokrinologa u Beogradu i ako može samo informacija koliko je lečenje dugotrajno, koliko se (otprilike) plaća, čisto da bih imala uvida u to, i ako bi ste mogli da mi pojasnite da li se nivo hormona određuje putem analize krvi, ili nekim instrumentima, ili kako već....
I zanima me, koliko je ovo po mom opisu strašno stanje?

unapred hvala svakome ko mi odgovori... :( :cry:
Rome wasn't build in a day.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Mogu se obaviti u VMA svi pregledi i analize uz placanje.
Niko vam ne moze ovako odokativno reci da li je nesto "strasno" ili ne jer na osnovu navedenog ne moze se ni posumnjati na nesto konkretnije /recimo da je u pitanju hipertireoza ali moze biti 1001 stvar/.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Imzadi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 10:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Imzadi »

Naravno... znam da se sve treba ispitati, pitanje mi je bilo (malo) glupo... :(

U svakom slučaju hvala na odgovoru, dakle: na VMA se mogu vršiti pregledi bez zdravstene knjižice?...To mi je bitno, za plaćanje ću lako...
Rome wasn't build in a day.
Odgovori