Coxsackie - povratak normalnom zivotu
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Coxsackie - povratak normalnom zivotu
cao prijatelji. Moje ime je Pedja i imam 23 godine. Pre 6 meseci mi je na torlaku ustanovljen coxsackie b2 virus u vrednosti 1:256. Dva meseca kasnije je rezultat bio 1:64, a danas je 1:16. Posumnjao sam da nesto nije u redu jos pre godinu i po dana. Tada su mi otekli limfni cvorovi na vratu i poceo sam da budem jako dekoncentrisan. To je ono kad procitas text u novinama od cetiri reda i nemas pojma sta si procitao... Elem, moja tadasnja devojka je negde popila (ko zna gde i ko zna kako
) mononukleozu (Epstein-Barr), pa sam pomislio da sam i ja. Tako sam sacekao da prodje 6 nedelja i bacio se na basket i planinarenje. U pocetku bi tesko, da bih neka 2 meseca kasnije bio u najboljoj formi otkad znam za sebe. I tako je to trajalo negde do maja. Onda sam jedne veceri osetio lupanje srca i neki cudan osecaj dezorjentisanosti. Odvezose me na Bezanijsku kosu (cale mi radi tamo), dadose infuziju i sedativ i pali kuci... Nekoliko meseci mi je povremeno bilo lose, pa dobro, pa lose... Bio kod psihijatra, a on rece anksioznost, fax, politika, posao slome coveka. Cepi bromazepam kad ti je lose i to je to. Jednog dana opet isto, lupanje srca, pritisak milion sa milion. Mrak na oci... Sutradan kod doktorke Krotin na Bezanijsku kosu, EHO srca i ustanove mi izliv od 1cm na nivou desne pretkomore. Mirovanje, vitamini i za svaki slucaj na torlak na testiranje. Tada mi otkriju.. Posle mesec-dva opet EHO i izliv se povukao. Ostale samo granulacije iliti oziljci. Sad sam bolje, ali jos me povremeno zaboli glava, zaigra cuka (u poslednja tri meseca mozda jednom). Vodim skoro pa normalan zivot, osim sto ne smem da se zamaram. Pa me zanima: Da li cu ikada moci da se bavim sportom? Da li smem da spavam sa devojkom bez posledica? Da li postoji mogucnost da se bolest vrati, s obzirom da pijem vitamine, q10, jedem tone voca i sl.? Da li smem da budem davalac krvi? Voleo bih da se dopisujem, cujem, pa i vidim sa ljudima koji su prelezali ili boluju od ovoga. Pozz svima i sorry zbog ovol'kog texta.

- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Re: Coxsackie - povratak normalnom zivotu
Nažalost posao psihijatara se sveo na to da se ''udube'' i prepišu ti sedativ,ma šta da je u pozadini,kosa mi se diže na glavi od njihove profesionalnosti ,ja ne znam ali definitivno ni jednog koji je prišao problemu a da nije prepisao sedativ ''da se nađe''peniko napisao: Bio kod psihijatra, a on rece anksioznost, fax, politika, posao slome coveka. Cepi bromazepam kad ti je lose i to je to.

Što se tiče koxacia ja sam ga imala i napravio mi je ''ožiljke'' po srcu i konstatovane su ventricularne aritmije ,dijagnoza je post...nešto ....perikarditis

Imam aritmije i živim sa njima ,teško mi jeste ,nekad i potonem jer sam bivši sportista aktivni, zabranjeno mi je neko aktivnije bavljenje sportom ,znači može šetnja i nešto lagano!
Koxaki može da se vrati kao i svaki virus ,ali ja stvarno ne znam nikog kome se vratio!
Javiće ti se neko od doktora za objašnjenje koje tebi treba ,a ja sam eto podelila sa tobom da znaš da nisi sam

Pozdrav

- peniko
- Aktivan član
Hvala ti/vam minjab na ovako iscrpnom odovoru. Sad sam bauljao po forumu i nasao dosta interesantnih postova vezanih bas za ovo. Ipak meni kao da svi lekari sa kojima sam pricao i koji se bave sa mnom (ima ih dosta i svi su mi prilicno posveceni) izbegavaju da kazu nesto vise. Ima tu i lekara koji su prelezali coxsackie i vrsnih kardiologa... Pitam za sport, misljenja se ne poklapaju, pitam za ishranu - isto, za sex... Mozda je najgore u celoj ovoj prici sto ja imam utisak da oni i ne znaju bas mnogo. Dr Krotin, nacelnik kardiologije na B. Kosi, mi je rekla da sam skoro sasvim u redu i da veruje da sport nece biti problem. Njoj nekako najvise i verujem. Sad u ponedeljak idem da mi "instaliraju" EKG holter, za slucaj da postoji neka aritmja, pa ja sve cekam rezultat. Nekako mi to deluje presudno... Ili se hvatam za slamke, a njih je sve manje... Ja sam, inace, dok nisam saznao surovu istinu (mozda "surovu" zvuci malo pateticno, jer ovde ima mnogo bolesnijih od mene) normalno plivao, trcao, setao, uz blage glavobolje posle toga, a od kako znam za kardiomiopatiju, a narocito za Coxsackie, ni za autobusom ne mogu da potrcim. Da li je moguce da je dobar deo cele price u glavi? Sad sam bio u bioskopu, gledao "Carlston za Ognjenku" i bilo mi je super dok nisam pomislio da sam u mracnom bioskopu i da moze da mi bude lose... Onda je srce pocelo da lupa.
Reci/te mi kako se vi/ti sada osecate/s. Jel ide nesto na bolje? Kako taj umereni sport? Jos jedno pitanje: Koliko moze da bude stetna po koja casa tocenog piva (tipa jedna dnevno, ali ne bas svaki dan)? Hvala unapred

ja ti od srca preporucujem temu iznd:"anksioznost posle virusa"...
naime,i ja sam prelezala tak koksaki i isto imam aritmije(nemam terapiju),ali u pocetku sam imala bas,bas velike probleme sa strahovima i hiljadu puta mi se odjednom,bez najave,slosilo u redu u banci,u guzvi i td.u prvo vreme sam jurila odmah kod lekara misleci da me je koksaki konacno dotukao
,ali kako je vreme odmicalo shvatila sam da glava ima mnogo veliku ulogu.
holter je super stvar i pomocu njega ces da najbolje vidis kako si u stvari!
pijem puno vitamina i normalno zivim.imam porodicu,cerkicu od 4 godine,a veruj mi,za njom mora bas da se trci!
a,inace,svi smo mi mladi ovde(ja imam 25 god.),tako da nemoj da mislis da si sam...
pozdarv za tebe!
naime,i ja sam prelezala tak koksaki i isto imam aritmije(nemam terapiju),ali u pocetku sam imala bas,bas velike probleme sa strahovima i hiljadu puta mi se odjednom,bez najave,slosilo u redu u banci,u guzvi i td.u prvo vreme sam jurila odmah kod lekara misleci da me je koksaki konacno dotukao

holter je super stvar i pomocu njega ces da najbolje vidis kako si u stvari!
pijem puno vitamina i normalno zivim.imam porodicu,cerkicu od 4 godine,a veruj mi,za njom mora bas da se trci!

a,inace,svi smo mi mladi ovde(ja imam 25 god.),tako da nemoj da mislis da si sam...
pozdarv za tebe!

- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Peniko ,nemoj da mi persiraš
imam 34
Ovako ,po meni ,dok ti holter ne odrade i ne otklone svaku sumnju ,da je sa ''ritmom ''sve uredu ,dok ti ne odrade ultra zvuk i daju zaključak ,ti ne radiš ništa u smislu sportskih aktivnosti!
Činjenica je da kod tebe ima i straha,alil je to normalno da se brineš i uplašiš, nedaj da taj strah provlada,to je jedino!
posle svakog virusa ti je kondicija ....pa znaš i sam treba mnogo da se vratiš ,ja sam se zamarala, ali kad sve to odradiš meni su rekli šetnje, šetnje i šetnje vratiće se kondicija ,ej ja sam bila atletičar i sad da nemam snage da potrčim ni 100 m
ma.....
Ali samo polako ,dok nemaš i holter nemoj se siliti ,meni je rečeno dok mi svi nalazi nisu odrađeni ,da skroz mirujem jer je na EKG -u bilo aritmija ali im nisu znali kog su porekla.....da te ne davim
Ajde i javi rezultat!

Ovako ,po meni ,dok ti holter ne odrade i ne otklone svaku sumnju ,da je sa ''ritmom ''sve uredu ,dok ti ne odrade ultra zvuk i daju zaključak ,ti ne radiš ništa u smislu sportskih aktivnosti!
Činjenica je da kod tebe ima i straha,alil je to normalno da se brineš i uplašiš, nedaj da taj strah provlada,to je jedino!
posle svakog virusa ti je kondicija ....pa znaš i sam treba mnogo da se vratiš ,ja sam se zamarala, ali kad sve to odradiš meni su rekli šetnje, šetnje i šetnje vratiće se kondicija ,ej ja sam bila atletičar i sad da nemam snage da potrčim ni 100 m

Ali samo polako ,dok nemaš i holter nemoj se siliti ,meni je rečeno dok mi svi nalazi nisu odrađeni ,da skroz mirujem jer je na EKG -u bilo aritmija ali im nisu znali kog su porekla.....da te ne davim
Ajde i javi rezultat!
- peniko
- Aktivan član
Hvala vam, ljudi, puno na podrsci i razumevanju. Voleo bih i ja da mogu (a objektivno i mogu) da kazem "JA SAM BOLOVAO OD KOKSAKIJA". Nekako se jos ne osecam tako. Sve mi je to jos uvek daleko...Bio sam na onom "Anksioznost posle virusa" roomu i poceo sam da kapiram neke stvari. Drago mi je kada mi neko, kome je bilo gore od mene, ukaze na problem kao minjab i tarcika. Pricala mi je ova moja doktorka danas da su mnogi profi sportsti bolovali od koksakija. Marko Pantelic (fudbaler), Pedja Stojakovic... Ja sebi u trenucima razmisljanja o ovom nasem problemu postavim 1000 dijagnoza i primetio sam da mi, kada uradim titar, EHO,a verovatno i holter, odmah bude mnogo bolje i to traje po nedelju-dve, a sve zbog toga sto su i rezultati dobri. Razmisljao sam cak da idem da radim ultrazvuk svake nedelje, cisto da budem siguran, ali mi je to malo, onako... Mislim da cu ponovo da posetim onog psihica... Ovog puta sa pravom dijagnozom. Pozdrav
P.S. Holter, test opterecenja i novi ultrazvuk u nedelju.. Pozdrav. Javicu se
[/b]
P.S. Holter, test opterecenja i novi ultrazvuk u nedelju.. Pozdrav. Javicu se

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt: