Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Najverovatnije da je zub parcijalno gangrenozan. To znači da se krunični deo živca raspao i inficirao zbog čega se zub i prebojio, a korenski deo živca se upalio zbog čega te i boli. Obično gangrenu zahvata ceo živac i ne boli, ali kod tebe je, eto, nešto drugačije.
evo ja cu kada nece ona,moze se raditi vanjsko i unutrasnje izbjeljivanje.ovdje cemo raditi unutrasnje .izvadi se punjenje gutaperka do dva mm ispod gingivalnog ruba,zastiti se to mjesto s nekim gic om tj glasionomernim cementom da ne dodje do interne resorpcije korjena.vatica sa 38postotnim h2o2 stavi se u tako pripremljen kavitet a sa vanjske strane zuba isto se tako stavi peroksid.osvijetli se lampom za izbjeljivanje i tako dok ne postignemo željenu boju
e ja sam imala slican proces na petici dole desno,al mi nije bio mnogo crn spolja samo unutra i na kraju lecenja mi je gurnula nesto roze sad mi je ok skroz...nego sta je to h2o2