Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
DRAGANA 15 napisao:Tako da ti ja ne bih preporucila da ga mazes dok si na tretmanima, posto moze da sadrzi retinoide, a kombinacija kiselina i retionoida nije zgodna za kozu.
kako je ovo moguce kada neke od jako dobrih krema za masnu kozu sadrze upravo i jedno i drugo (diacneal na primer, ali i milion drugih)
takodje, ako se kiseline i/ili enzimi rade kod Murada, preporucuje se koriscenje njihovog skin perfecting losiona, koji u sebi takodje sadrzi retinoide.
Apache, pogresno sam se izrazila, mislila sam na kombinaciju kiselina i tretinoina. Ja to cesto mesam kada pisem pa stvaram konfuziju. Konkretno, u upustvu za Muradove profesionalne tretmane jasno pise da se kiseline ne rade ukoliko je pacijent na terapiji tretinoinom. medjutim, posto je poenta i kiselina i tretinoina perutanje koze, sada se koristi kombinacija, stim sto se tretinoin ne maze 3 dana pre i 3 dana posle tretmana.
Pozz
Ljudovi, evo da malo pohvalim ovu kremu Avene Diacneal, evo koristim ju oko 6tjedana, i vidim dobre rezultate, oziljci od akni pomalo nestaju na obrazima....