Savet...
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Savet...
Kasni mi menzis 12 dana. Znam da nisam u drugom stanju. Nemam nikakve bolove, samo ponekad osetim neku malu nelagodnost kao da će mi krenuti menzis i... ništa. Šta da radim? Šta to može biti? Meni se to nikada nije desilo. Treba mi savet.
-
- Novi član
Nisam imala baš neki stres osim svakodnevnih, ali me zanima zar nebi trebala da imam neke tegobe u slučaju neke upale? I kakva upala izaziva izostanak m. Ja sam čak pomislila na neku preranu menopauzu pošto imam 38. godina, ali već godinu dana koristim Oestro fact po preporuci ginekologa. Recite mi, molim vas šta vi mislite? Da li da prvo uradim UZ pregled pošto baš ne obožavam ginekološke preglede.
-
- Novi član
Danas sam završila preglede. Na UZ je ustanovljen zadebljan endometrij materice i folikularna cista na levom jajniku 12mm. Ginekolog mi je utvrdio da imam gljivice a ostalo je uredu. Pošto sam u međuvremenu imala pojačan beli sekret lekar mi je objasnio da mi je to bilo umesto menzisa i da se sada čisti materica. A da menzis nisam imala jer nije bilo ovulacije. Sada mi nije jasno kako to? Nisam još čula da nema menzisa kada nema ovulacije. Da i rekao mi je doktor da ću dobiti menzis i da ovo nije poremećaj. Jel može neko da mi objasni šta se ustvari desilo i da li sam negde ja napravila grešku?
"Pošto sam u međuvremenu imala pojačan beli sekret lekar mi je objasnio da mi je to bilo umesto menzisa i da se sada čisti materica."
Glupost. Ja sam imala gljivice dugo pa mi nijednom nije izostala menstruacija. Jedno sa drugim nije u vezi.
"A da menzis nisam imala jer nije bilo ovulacije"
Takodje glupost. Mnogi ciklusi su anovulatorni. Menstruacija "cisti" endometrijum koji se nije iskoristio, a ne jajnu celiju.
Ovaj lekar je najblaze receno nestrucan ili "samo" pokvaren pa hoce da te se na brzinu otarasi (mozda nisi "podmazala" nekom flasom viskija ili sta vec sada otimaju). Sta je rekao za cistu? Da li je predlozio da ti uradi krvnu sliku hormona? Ako ne - put pod noge i kod drugog, pravog lekara.
Glupost. Ja sam imala gljivice dugo pa mi nijednom nije izostala menstruacija. Jedno sa drugim nije u vezi.
"A da menzis nisam imala jer nije bilo ovulacije"
Takodje glupost. Mnogi ciklusi su anovulatorni. Menstruacija "cisti" endometrijum koji se nije iskoristio, a ne jajnu celiju.
Ovaj lekar je najblaze receno nestrucan ili "samo" pokvaren pa hoce da te se na brzinu otarasi (mozda nisi "podmazala" nekom flasom viskija ili sta vec sada otimaju). Sta je rekao za cistu? Da li je predlozio da ti uradi krvnu sliku hormona? Ako ne - put pod noge i kod drugog, pravog lekara.
-
- Novi član
-
- Novi član
Ali ocigledno da i tebi samoj nesto nije imalo smisla kad si nam se ovde obratila. Mozda je jednostavno coveka mrzelo da se bavi necim sto nije bio jasan, opipljiv problem.
Ne mogu ti pomoci oko izbora ginekologa u Beogradu. Nalazim se Americi. Ali imas ovde temu o preporuci dobrog ginekologa u BG, potrazi.
P.S. Zar cista ne znaci da je po definiciji doslo do nekog hormonskog poremecaja.
Ne mogu ti pomoci oko izbora ginekologa u Beogradu. Nalazim se Americi. Ali imas ovde temu o preporuci dobrog ginekologa u BG, potrazi.
P.S. Zar cista ne znaci da je po definiciji doslo do nekog hormonskog poremecaja.