rastavljeni zubi
rastavljeni zubi
Imam rastavljene gornje jedinice,vjerovatno zato sto sam kao malena izvadila peticu ili sesticu,sad mi to uzasno smeta,zubi su mi zdravi,ali voljela bih da sastavim ili da taj razmak bude bar malo manji.Moze li se to postici navlakama i sta je preporucljivo u mom slucaju????
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 31, 2008 4:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
opusti se
To sto imas razmak medju zubima,ne mora da bude neki narociti problem.sve zavisi od mnogo toga.Zavisi od toga koliko imas godina,da li su ti ostali zubi zdravi,da li je zaista prostor toliki da se preporucuje protetika?Moj ti je savet, da lepo potrazis specijalistu ORTOPEDIJE VILICA (tzv. ortodonta),ali i da se prvo raspitas od ljudi koji je zaista doktor ok.On ce ti najbolje reci. Po meni,protetika na zdravim zubima,tj. ako su ti susedni zubi zdravi,nije preporucljiva kod mladjih ljudi. Pozdrav, i opusti se.I ja imam razmak izmedju prednjih zuba,tzv. diastema mediana, i svi mi kazu da je to znak srecnog zivota.
Pa zavisi koliki ja razmak, tj. dijastema.U nekim slucajevima moze da bude tolika da se ne moze smanjiti ni ortodontski (protezama) a ni protetski (krunicama).Dakle,to mora da pogleda ortodont pa da proceni da li se moze smanjivati.Ako ne moze ortodontski plasim se da krunice nisu dobro resenje.Gre`ota je brusiti zdrave jedinice samo da bi se smanjila dijastema a pri tome ako je ona bas izrazena te jedinice bi bile prevelike pa bi to u estetskom smislu bilo jos gore resenje.
opet ja
hvala na savjetima,imam 23godine,a razmak i nije mali mozda 2-2,5mm
svi su mi zubi potpuno zdravi,jer su razmaknuti pa karijes nema previse izbora,ipak posavjetovat cu se sa ortodontom,jer meni bi odgovaralo kad bi bili malo razmaknuti,a ne ovoliko koliko su sad,a u isto vrijeme zao mi je brusiti zdrave zube... a u srecu zbog zubica ne vjerujem