Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Pre dve nedelje bili smo u Pancevu na nekom predavanju za decu dijabeticare .Zena koja je i sama dijabeticar i cija je i cerka dijabeticar mi je rekla da je cula da postoji sansa da se na kontu specijalni ishrane kod dijabeticara dobije i neka mesecna novcana nadoknada.Zna li iko o cemu se radi i kako i kome da se obratimo?
Najbolje da odete u pravnu sluzbu u Nemanjinu 30, znaci Republicki zavod za zastitu zdravlja. Ja sam malo skepticna po tom pitanju, ali ce vam bar oni reci je li to neciji trac ili imate pravo. Osim toga, regulative centralna Srbija vs. Beograd vs. Vojvodina se toliko razlikuju (???) da mi se cini kao da zivimo u nekoliko drzava. Sve se naravno svodi na to koliko koji fond ima para......
od para naravno nema nista.pa od ove lepe drzave covek ni rec lepu ne moze da dobije a kamoli nesto drugo........lepo ste rekli Srbija i Vojvodina dva razlicita sveta
sve zavisi od pedijatra ko je voljan da saradjuje a ko ne i ko zna posao tj sta i kako u dijabetesu....pa ili za gusu ili nazalost parola snadji se mi kupujemo karpule jer ih naravno nema jer se nikom ne isplati da ih uvozi u "tako malom broju" pa sta je veca tragedija....sve vise dece oboleva a nikog nije briga treba da ih bodemo sa igletinama.Zivela praistorija .......
Nije u pitanju praistorija, nego Hemofarm koji jos nije poceo proizvodnju karpula..... Novo Nordisk ne moze da uvozi insulin za koji je ovde dao licencu (a to su karpule i bocice) i tu je nastao "pravni vakuum", a u celoj prici najvise ispastaju deca, kao i obicno......