Krvav ispljuvak u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Milka Cokolada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 2:07 pm

Krvav ispljuvak u trudnoci

Post od Milka Cokolada »

Radi se o mojoj sestri, molim vas da mi pomognete.
Trudnica je u 16 nedelji trudnoci, lose podnosi trudnocu, povraca cesto, pa pije vitaminske preparate, zeljezo i folnu kiselinu.
Osim mucnine i povracanja nema simptoma. Zadnja 2 dana nije povracala i osjecala se dobro.
Juce nakon budjenja, ispljunula je krvav ispljuvak, dakel cista krv rastezljiva, u kolicini normalnog ispljuvka, samo jednom tako i to je to. Veoma se uplasila i odmah posetila lekara. Tamo su hteli da joj rade test na TBC, ali nije pristala zbog ubrizgavanja tuberkulina pod kozu. zatim RTG pluca ne dolazi u obzir zbog trudnoce, te su joj preporucili trodnevno ispitivanje i analizu ispljuvka na bacil TBC, sto je pristala i danas treba prvi dan da odnese. Od lab. nalaza vadili su joj krv, ali ne zna sta sve i nalaz ce biti danas gotov. Ona se osjeca dobro, nema temperaturu, zamor, malaksalost, jedino je osteila dok je cekala u bolnici pritisak na gornji dio ledja.
Razgovarala sam sa jednom doktoricom, koja mi rece da RTG u trudnoci moze da se radi, ali bas nisam za to. Rece mi jos da treba posetiti doktora ORL, ali jako smo uplaseni, pa bi zamolila sve dobre ljude koji su imali iskustva da napisu svoj komentar. Ili jos bolje, ako moze lekar da mi napise sta dalje da radi i koji su moguci uzroci ovoga i o cemu se radi.
Unapred vam hvala!!
majamark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 09, 2007 3:22 pm

Post od majamark »

Pozdrav.
Ja sam svratila sa recima utehe.U prvoj trudnoci sam imala nekoliko puta istu pojavu,ali nisam to nigde prijavljivala i sada mi je drago sto nisam,videvsi sta se sve vama desava.Kontala sam da mi se to slila krv iz nosa ili da sam iritirala neki krvni sud povracanjem,sto je najverovatnije tako.U trudnooci su krvni sudovi osetljivi i prosireni zbog dodatne kolicine krvi,pa je normalno da se javlja krvarenje iz desni i nosa.Bez panike samo.
TBC se ne manifestuje samo krvavim ispljuvkom.
U svakom slucaju,javite se sta ste uradile i pozdravi sestru.
mised
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 12:38 am

odgovor........

Post od mised »

U toku trudnoce je normalno krvarenje iz gingive,tako da ne treba paniciti.Moguce je da se u toku noci desilo da je krvarenje bilo iz gingive,pa je tu kolicinu krvi ispljunula.Ako se ona dobro oseca,onda se trudite da joj ne rade rtg pluca I BILO STA STO BI NAUDILO PLODU.POZDRAV
nakica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 26, 2007 2:34 pm

Post od nakica »

ja sam u drugoj trudnoći toliko povraćala da sam počela i krv da povraćam jer to povraćanje (nagoni za povraćanjem) nije bilo 1 ili 2 puta već 20-30 puta i svaku trudnoću sam do 4-tog meseca dušu na nos izbacivala da mi je dolazilo da nikada ne rodim bebu ali preživela sam i sada sa 36 godina imam divnu ćerkicu od 14 i sina od 8 godina. Doktoru nisam morala da prijavljujem ništa jer sam bila jedina trudnica koja je u prva 4 meseca smršala po 4-5 kg, ali mi je on dao bedoksin _(vitamin b6)tablete od kojih mi je bilo lakše (povraćanje se svelo na 1 ili nijednom dnevno. Pokušaj ali nikakva snimanja nemoj raditi jer je to definitivno štetno po plod. veliki pozdrav od mene
Odgovori