Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ja uopshte nemam averziju prema ginekolozima...
Imala sam, dok nisam nashla jednog koji mi odgovara...
(a ta potraga je trajala i trajala... I nashla sam svoju doktorku bash ovde na forumu... )
Isto mi je i sa zubarima.
Mrzela sam zubare sve dok nisam nashla sadashnjeg, kojeg obozzavam.
Znachi, u pitanju je stav prema osobi, choveku kod kojeg idesh, a ne prema njegovom zanimanju, koje ruku na srce, nije najprijatnije na svetu.
Takvo je barem moje iskustvo.
Kod mene se radi o drugom problemu...odnosno strahu da mi ne pronadju nesto, a u vecini slucajeva obavezno nesto nadju.
Potpuno sluludo...jer izbegavam da se suocim sa problemom i samo cinim gore sebi. Svesna sam toga....ali strah je jaci.
Mislim da je kolko josh u pravu. Videces da pravi ginekolog moze da rastera i taj strah, da ce ti biti zadovoljstvo da odes kod prave osobe i znas da je sve u redu.
Evo sta se meni sve izdesavalo ovih dana.
Nateram ja sebe, proslog cetvrtka...za posetu ginekolu.
Odem do bolnice, jer tamo radi....ocekujuci kompletan pregled, bris, papa....etc...ali lekarka ( jako fina doduse zena) , obavila samo pregled...rece da nema nista na materici...i da mogu samo da uradim vaginalni bris. Na to ja njoj kazem sve ovo sto i vama, tj. da bih volela i papa jer sam se uplasila...blabla...zena kaze ok, evo uputa pa to u domu zdravlja.
Odem tamo, kazu ne rade..okej...dodjem jutros u 7.
Zena, sestra..sta li je...jako neljubazna...da ne ulazim sada u detalje uzimanja brisa..ali skontam ja u jednom momentu da ona nece raditi nista drugo tj. nista od papa-testa...Pitam je da mi i to uradi, ona kaze..." Mi to ne radimo"...??!!
Objasnim ja da me lekarka poslala..no sa njom nije bilo price , htela je samo sto pre da me skine sa vrata...tutnu mi u ruke moj " uzorak" zajedno sa knjizicom i ispisanim papirom...i kaze , " nosi ovo na analizu..."....
Ok, ja reko nema nista od ovoga, odnesem uzorak...sestra ispisuje info..vidim ja ime nije moje....Kad ona ludakinja ladno zamenila nalaze...moje sa jos jednom devojkom koja je bila posle mene.
Ljudi nas poslali nazad....mi smo zelele da ponovimo pregled,,da uzmemo novi , jer nam vise nije bilo jasno sta je cije...i da li su samo knjizice zamenjene...ili i sve ostalo.
Medjutim, kada smo se vratile dole..ova nam je preporucila da zamenimo uzorke ..sto mi nismo htele, jer nema logike...Ja sam bila pre ove devojke i uzela uzorak, pa ne vidim kako je mogla devojka koja je posle mene dobiti moj..??
Elem, kada smo je zamolile da nam ponovi, ona je rekla da nema vremena i zalupila vrata!??!!
Zivim u malom gradu..postoje privatnici , ali ne znam da li oni rade papa test....No definitivno, moram dalje. Ovo je strasno.
Verovatno se svima desavalo nesto slicno..Ja sam imala srecu da pronadjem lekara po " svojoj meri" ,tako da vise nemam problema. Mislim da treba da uradis nalaze ( procitala sam tvije postove ) ipak je tvoje zdravlje u pitanju. I ja zivim u malom gradu, ali kod nas sve nalaze odavno rade privatno, skuplje jeste, ali izbegnes neprilike. Pozz.
Da, naravno. Sad sam u tom " filmu" straha...od toga sta bi moglo biti, a da to ne znam...i necu se smiriti dok ne dobijem potpune analize.
Ali prosto ovo jutros mi je toliko bilo neverovatno, i ako znam gde zivim....ipak nekada je tesko pomiriti se sa tim.
Evo mene ponovo.Ako je sekret dobar obicno je i papa ali nemora da znaci.Budi strpljiva dok dobijes rezultat.Dali neko moze da mi napise nesto o simptomima povisenog prolaktina i da mi pojasni malo uz nalaz-dosta tecnosti u duglasu.