PAPA III
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
PAPA III
Uradila sam sve moguće briseve /cervikalni, vaginalni, na chlam., trihim. vag., mikropl., ureapl., bakter. vaginozu/ i svi su u redu, ali postoji ranica na grliću, zbog koje sam ponovo radila kolposkopiju i papa test i tada mi je ustanovljena III grupa , pa me doktorka uputila na biopsiju.Strasno sam uplasena, pa me interesuje koliko biopsija traje, da li mogu da trazim anesteziju, jer se nenormalno plasim bola i gde je najbolje da uradim biopsiju u privatnoj klinici ili u NF.
ja sam uradila
Ja sam imala IV grupu i pre 10 dana sam uradila konizaciju na grlicu.To traje 30 min i radi se u potpunoj anesteziji,a nakon 2 sata idete kuci.Preporucuje se mirovanje i sporo hodanje i da ne dizete teske stvari nakon toga.Krvarila sam 2 dana,vrlo slabo nakon toga.Medjutim nakon 7 dana sam opet prokrvarila i evo to traje vec 3 dana.Nije opasno i doktori kazu da je to normalno,mada je sve to malo neprijatno.Na prvu kontrolu idem 15 dana nakon operacije,nakon toga za 3 meseca su rekli da opet uradimo Papa test i tek tada mogu ostati trudna.Inace rezultate konizacije sam dobila 2 dana nakon operacije i kazu da je samo bila promena na nekim celijama,znaci nisu kancerozne i nije bio u pitanju Papilon.Ako neko zna da mi vise objasni o ovome neka pise.
Da li je ovo krvarenje normalna pojava (nije obilno ali ima neprijatan miris)?
Da li je ovo krvarenje normalna pojava (nije obilno ali ima neprijatan miris)?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
za leblon
ako se toliko plasis, trazi da ti se ranica obradi nekom novijom metodom, kao sto je krioterapija(zaledjivanje promene na grlicu materice), ili laser vaporizacija..jos bolje vaporizacija ultrazvucnim nozem kao najnovija metoda gde je minimalno ostecenje tkiva koje se lakse tretira nakon intervencije sto podrazumeva dobru regeneraciju tkiva...Termokauterizacija (spaljivanje)spada u starije metode..i naravno najcesce se kod nas primenjuje...daleko smo mi od sveta
ako se toliko plasis, trazi da ti se ranica obradi nekom novijom metodom, kao sto je krioterapija(zaledjivanje promene na grlicu materice), ili laser vaporizacija..jos bolje vaporizacija ultrazvucnim nozem kao najnovija metoda gde je minimalno ostecenje tkiva koje se lakse tretira nakon intervencije sto podrazumeva dobru regeneraciju tkiva...Termokauterizacija (spaljivanje)spada u starije metode..i naravno najcesce se kod nas primenjuje...daleko smo mi od sveta