Pitanje u vezi testa za trudnocu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
JovanaMR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 9:16 pm

Pitanje u vezi testa za trudnocu

Post od JovanaMR »

Imam 19 godina, studentica sam, imam decka s kojim imam redovne seksualne odnose. Oko 20.novembra mi je izostala menstruacija. Pomislila sam na trudnocu i 24.uradila test koji je bio negativan. Oko 30.ponovo sam uradila test koji je ponovo bio negativan. Menstruacija se nije pojavila ni do polovine decembra pa sam oko 15. decembra test uradila po treci put i on je takodje bio negativan.
Vec sam planirala odlazak ginekologu i dobila sam menstruaciju 22.decembra.

To me smirilo, mislila sam da ce sve biti ok, medjutim, u januaru mi je menstruacija ponovo izostala i sada sam na mukama... Sutra planiram ponovo da kupim test... Da napomenem da sam za svo to vreme imala odnose s deckom i da je jedan od njih bio nezasticen.

Znam da postoji mogucnost da sam u drugom stanju ali me zanima da li je moguce da test ne pokaze postojecu trudnocu? I koji bi drugi razlog izostanka menstruacije mogao biti? Inace, koristim babyrapid testove...

Unapred vam hvala!!
...za neke stvari se vredi boriti do kraja...
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Mislim da je sigurnije da uradis analizu krvi,beta hcg,pa ces biti sigurna,da nisi trudna.Mozda imas neki hormonski poremecaj.Svakako treba da posetis ginekologa.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Definitivno poseti ginekologa, sa ili bez testova, treba da znas sta je uzrok, a to ipak moze da ti kaze samo ginekolog.
JovanaMR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 9:16 pm

Post od JovanaMR »

Hvala vam puno, bilo kakav savet mi je dobrodosao!
...za neke stvari se vredi boriti do kraja...
Odgovori