opca anestezija

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Normaly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2007 8:22 pm

opca anestezija

Post od Normaly »

da li se to igdje radi?
mislim da ima u splitu jedan tip
ali da budem siguran
ima li to igdje jos?
dakle, uspavaju me, i onda mi popravljaju zube?!??!
MOZE LI TO!?!?
PLEASE
samo mi brzo odgovorite
snaga je sposobnost da golim rukama razlomimo tablu cokolade na 4 dijela - i pojedemo samo jedan
Normaly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2007 8:22 pm

Post od Normaly »

PLEASE
NETKO MOLIM VAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
snaga je sposobnost da golim rukama razlomimo tablu cokolade na 4 dijela - i pojedemo samo jedan
dekiz
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 2:37 pm

Post od dekiz »

Zao mi je zbog okasnelog odgovora ali evo ...To sto vas zanima u principu se NE RADI.Opsta anestezija je svaki put skopcana sa nekim rizicima,tako ja se to u stomatologiji ne primenjuje.Pored taga to bi zahtevalo angazovanje kompletnog tima pocevsi od anesteziologa pa na dalje a i opsta anestezija se primenjuje iskljucivo klinicki.Jedina primena za koju znam je ono sto rade na klinici za deciju i preventivnu stomatologiju gde primenjuju opstu anesteziju kod mentalno zaostale dece jer je to jedini nacin da im se pristupi ustima.
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Milka R »

Radi se i na zapadu u svim ozbiljnijim ordinacijama kada se rade duge operacije pa pacijent trazi.Ovde nisam cula da iko primenjuje.
para
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 7:35 am

Opsta anestezija

Post od para »

Poznato mi je da se opsta (totalna) anestezija daje na WMA kada to pacjent zatrazi. Naravno ne za popravku zuba ali za nesto malo komplikovanije da.
Odgovori