NHL

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vesna-62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 9:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

NHL

Post od vesna-62 »

Molim nekog doktora da mi da neko objasnjenje.
Mojoj majci pre 3 god. dijagnosticiran joj je Non-Hodgkin lym.imunocitoma. Primila je 6 hemoterapija( na svake 3 ned.,5 dana primala je citostatike -Mabtera, Onkovyn + dodatna lekarstva, ovo je pisalo na otpusnoj listi). Nakon tih 6 terapija, uragjena je punkcija i ostale kontrole eho,rtg. i sve je bilo u redu.Doktorka je odredila jos dodatne 4 terapija- kao terapija za odrzavanje(na svaka 2 mes. primala je 4-5 sata Mabtera i to je bilo sve, nije lezala u bolnici).Ponovo je uragjena kontrola i bilo je opet sve u redu. Moja majka za sada je dobro, ide na kontroli na svakih 3-4 meseca . Interesuje me kakav je tok ove bolesti(znam da nema leka) ali teoretski kakva su medicinska iskustva do sada???
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Non-Hodgkinov limfom je heterogeno oboljenje, i oko 20 razl. oboljenja ga cini. Vasa majka ima najcescu formu koja se u oko 70% slucajeva moze drzati pod kontrolom terapijama, a u visokom procentu i ne dolazi do povratka bolesti.
Odgovori