Trudnoca i tinitus - pitanje za ginekologe
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 21, 2008 11:13 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Trudnoca i tinitus - pitanje za ginekologe
Imam zujanje u usimavec osam godina bez tacno utvrdjene dijagnoze, procitala sam sve sto sam mogla da pronadjem o tome i sve upucuje na to da je ovaj "simptom" neizleciv. Nekako sam naucila da zivim sa tim jedino sto me zaista plasi je da ostanem u drugom stanju, da li bi ovo imalo uticaja na moju trudnocu mislim na pogorsanje stanja ili na dete.Molim da mi odgovori neko ko je prosao kroz to jer zaista nisam upoznala nekog ko je imao slican problem i ko bi mi ispricao sta se dogadjalo tokom trudnoce. Moj ginekolog mi je rekao da to ne bi trebalo da bude problem posto se radi o dva odvojena organa ali da tokom godina nije imao trudnicu sa takvim simptomom. Molim pomozite!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Draga Gđice
zujanje u ušima neće uticati na trudnoću, ali je moguć uticaj trudnoće na zujanje!
Niste naveli koliko imate godina, da li ste imali upale ili povrede uha? Da li ste primali Garamicin, Strepomicin, Amikacin ili koji drugi ototoksičan antibiotik iz nekog razloga.
Kakav vam je krvni pritisak? Krvna slika, tj. da niste anemični?
Zujanje u ušima četo nastaje zbog okoštavanja same bubne opne tj. njenog fibroznog prstena, da li ste bili na ispitivanju sluha itd.itd.....
Pozdrav DrPeđaDj
zujanje u ušima neće uticati na trudnoću, ali je moguć uticaj trudnoće na zujanje!
Niste naveli koliko imate godina, da li ste imali upale ili povrede uha? Da li ste primali Garamicin, Strepomicin, Amikacin ili koji drugi ototoksičan antibiotik iz nekog razloga.
Zujanje u ušima četo nastaje zbog okoštavanja same bubne opne tj. njenog fibroznog prstena, da li ste bili na ispitivanju sluha itd.itd.....
Pozdrav DrPeđaDj
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 21, 2008 11:13 am
Imam 28 godina, nikada nisam imala povrede uha, upalu jednom na moru ali se zujanje javilo nekoliko godina pre upale pa nisam sigurna da li se to moze povezati,ispitivanje sluha - dobri rezultati, krvni pritisak nizak, a krvna slika - na poslednjoj analizi hemoglobin i hematokrit su bili nizi i rekli su mi da bi trebalo malo da popravim krvnu sliku ali to nisu povezivali sa tinitusom, navedene antibiotike nikad nisam pila. Kako trudnoca utice na zujanje pretpostavljam da se povecava usled gubitka gvozdja i drugih vitamina sta savetujete trudnice u toj situaciji ? Molim objasnite mi i sta znaci okostavanje bubne opne tj. fibroznog prstena. PozdravPedjaDj napisao:Draga Gđice
Pozdrav DrPeđaDj