za OBGYN jako hitno

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
zabrinutabeba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 31, 2008 2:59 pm

za OBGYN jako hitno

Post od zabrinutabeba »

Unapred se izvinjavam zbog ponavljanja posta! Nova sam na forumu pa nisam bas bila upucena u pravila...

Imam jedno pitanje koje je upuceno Vama ili svima onima koji mi mogu dati konkretniji odgovor... Potreban mi je zaista strucan i pouzdan odgovor ili savet.

Naime, imam 27 godina i vec sam u duzoj ozbiljnijoj vezi sa svojim partnerom. Medjutim, skoro smo na nekom porodicnom okuplanju od nekih starijih ljudi doznali da smo u dalekom krvnom srodstvu tacnije u 11. stepenu srodstva. Posto planiramo bebu interesuje me koliki rizik, usled srodstva, postoji po zdravlje ploda i koje bih testove morala da uradim u toku trudnoce? Da li i kakve posledice to moze da ostavi na potomstvo? Da li o ovome treba da pricam sa svojim ginekologom? Da li je neko imao slicno iskustvo?

Unapred puno zahvalna!!!
bagzi_m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 10:50 am

Post od bagzi_m »

Nista nemoj da brines! Posle 6. stepena srodstva je sve bezbedno! Znaci...nema krvne veze! Ne brini! Pozdrav!
zabrinutabeba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 31, 2008 2:59 pm

hvala

Post od zabrinutabeba »

Hvala svima!

Ali bih ja jos jednom zamolila nekog od postovanih doktora da mi odgovori jer mi je zaista potrebno strucno misljenje!!! ili da me bar uputi na neku drugu adresu.
Jako sam zabrinuta
Hvala
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Genetsko savetovaliste instituta za majku i dete,raspitaj se tamo ,oni imaju bas geneticare.
Odgovori