Postovani dr Pedja, u 25 nedelji trudnoce slucajno sam primetila zadebljanje kod velikih usana, znaci leva i desna strana na ulasku u vaginu, plavicaste je boje. Dr ginekolog je konstatovala da je to vena i da je to normalno u trudnoci, sutradan se malo smanjilo, vise desna nego leva strana, ne boli me, nemam nekih problema. Sad sam u 27 nedelji pa me interesuje Vas savet sta da radim, da li da nesto koristim od lekova ili gelova? Unapred zahvalna.
P.S. Takodje bih zamolila i ostale ucesnice koje su bile u slicnoj situaciji ili znaju nesto o tome da me posavetuju. Hvala.
Za dr Pedju- u trudnoci otecena vena na nezgodnom mestu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Gđice
oticanje vena bez pratećih upala je često stanje u trudnoći, izazvano je pritiskom uvećane materice usled trudnoće na tzv. "donju šuplju venu" pogotovu kod žena koje već imaju sklonost ka proširenim (varikoznim) venama.
Ako ne boli i nije crvena koža iznad vene nema potrebe za terapijom, promena će se bar delimično ako ne i potpuno povući nakon porođaja.
Pozdrav i srećno DrPeđaDj
oticanje vena bez pratećih upala je često stanje u trudnoći, izazvano je pritiskom uvećane materice usled trudnoće na tzv. "donju šuplju venu" pogotovu kod žena koje već imaju sklonost ka proširenim (varikoznim) venama.
Ako ne boli i nije crvena koža iznad vene nema potrebe za terapijom, promena će se bar delimično ako ne i potpuno povući nakon porođaja.
Pozdrav i srećno DrPeđaDj