Vikend na zatvorenom odeljenju - uputstvo za upotrebu

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 7:27 am

Vikend na zatvorenom odeljenju - uputstvo za upotrebu

Post od oldtimer »

Ne, dragi moji, pogresili ste ako ste mislili da je ovo o onkologiji, ovo je tema o svemu OSIM o onkologiji i, iako je ovo demokratski forum cvrsto verujem da ce biti izbrisana jer je neprimerena.

1.Lovacke price

Svako zna 'nekog' ko je prodao kucu/stan/imanje i otisao na Kliniku u Francusku/Rusiju/Kinu gde su ga izlecili nekim cudotvornim novim lekom koji se kod nas ne primenjuje, a koji je 100% siguran, i cija cena varira od 30000 -100000 EUR-a. Naravno, niko ne veruje pripovedacu, ali nema srca da mu to kaze. Postoje eventualne varijacije na temu nezvanicne medicine, ali je ishod uvek isti - mnogo kosta i ima happyend, jedino sto nas sprecava da odmah svi pocnemo da se lecimo na taj nacin, je cinjenica da nemamo trenutno te pare, a i ne znamo tacno koji je to lek.

2.Lokalni za*ebant

Uvek postoji neko kome sve smeta - otvoren/zatvoren prozor, pusaci u hodniku, carape na sestrama, frizura doktora, posteljina, WC, i ko ce satima drzati psihodelicne monologe na jednu ili sve pomenute teme. Savet - ako ga dovoljno dugo ignorisete, zaspi.

3.Vaspitacica

Odmah, jos s vrata, pocinje da naredjuje i rasporedjuje po bolnickoj sobi, deli savete, cita tudje bolnicke liste i odredjuje terapiju. Kosmar za lekare, jer ih stalno ubedjuje da nisu u pravu. Omiljena recenica - Ti MORAS da uradis... Savet - nikako ne pokusavajte bilo kakvu konverzaciju sa njim/njom, jer ce poceti da vam preuredjuje zivot i porodicu.

4.Eksperimentalni naucnik

Osoba koja NA SEBI pokusava da primeni nesto sto je cula/videla/procitala, a za sta joj je neko rekao da GARANTOVANO deluje, i sto obicno nema nikakve veze sa zvanicnom medicinom, najcesce joj samo steti. Obicno je toliko iscrpljena rezultatima sopstvenog 'lecenja' da nema snage ni da se pomeri. Savet - pomozite joj da se umije i nikako ne pocinjite raspravu sa njom - ona je i dalje uverena da je to sto radi odlicno i da je pitanje trenutka kada ce poceti da se oporavlja, iako se svi doktori oko nje hvataju za glavu sta i kako da rade sa njom.

5. Biznismen

Kupuje, prodaje, zeni sina, popravlja auto, uvodi struju u vikendicu, a u medjuvremenu, umesto u kafanu, svrati na 'turu' lecenja na kliniku. Relativno bezbolan za upotrebu, gleda samo sto pre da pobegne iz bolnice. Savet - uvek ima brojeve telefona dobrog elektricara i/ili automehanicara.

6.Mama

Ceo dan cuti jer salje SMS-ove klincima kako da se obuku, sta da jedu, koji sal ide sa kojom kapom, zove svekrvu da podgreje rucak iz plave serpe (ne crvene), diktira muzu koje carape dete da obuje, itd. Iznenadite se kad na kraju cujete da su 'deca' u srednjim tridesetim godinama.

7.Kukumavka

Mrzi je zaova (ona joj je dusu jela, pa se zbog nje i razbolela), muz ju je tukao (tamo negde sezdesetih, mozda jednom i sedamdesetih, ne seca se dobro), deca su je napustila (i.e.dolaze svaki dan, ali su se ozenili, nece snaje da zive sa njom), komsinica joj je nesto vracala jer je mrzi ceo zivot, penzija mala, korov narastao, bojler se pokvario, doktor joj se namrstio jutros. Savet - bezati sto dalje od nje, da te ne povuce u bedak, to je zarazno.

8. Cutolog

Lezi, cuti, slusa doktore doslovno, ne filozofira, cita knjigu i/ili slusa muziku i izbegava sve aktivnosti tipa 'kako zeznuti kucni red'. Posle ide kuci.

9.Dvorska luda

Zeza se, iako je nepusac ide kod pusaca samo da bi bio u veselijem drustvu, povremeno jekne i cikne, ne buni se ni na sta, sve mu je dobro, jedino od svega mora da napravi zez. Savet - ponekad je zamoran.

10. Dama

Nastavnik u srednjoj tekstilnoj ili visi referent u nekoj banci, smrtno se vredja ako joj se ne obracas sa 'gospodjo profesor', insistira da pokazujes ogromno postovanje prema njenim papucama/carapama/neseseru jer su, zaboga, NJENI, a ona nije makar ko!!
Ako joj pomognes da ode u WC ili da se umije, obicno se raskravi i postaje laksa za upotrebu.

....

I, tako dodje ponedeljak!!!
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Draga Oldi,
Odlicno si snimila sve likove.Psiholoski profil za desetku.
To smo mi.Jos kada se nadjes u takvoj situaciji,sve se potencira.
Ti i Bobi bi bile dobre za scenariste.
Mozda osnujemo neki klub. :lol:
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

Cestitam!!! Nema Djure,ali evo meni konkurencije.
Ma ovo je stivo za casopis "Kako sam "prelezao-la" RAK"

Sta cekas zeno pisi jos, ovo mi ulepsa dan.
Tema nije promasena, nego je odlicna i na pravom mestu.
Jos jednom cestitke za OLDI, to je taj duh ljudi, koji nam treba u ovoj
predizborno-malignoj situaciji.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Oldi draga,

Ovo je bilo fenomenalno. Sve je lakse kada krenes na te stvari da gledas sa cisto istrazivackih pozicija.

imam dopunu:

1. CISTUNICA

Bas posle 2h posle ponoci odluci da preuredjuje stvari u svom ormaricu. Prebacuje stvari iz jedne kese u drugu (kese cu one suskave).

2. FOLKERKA

U bolnicu obavezno dolazi sa malim radiom na kojem je stalno novo komponovana muzika. Radio se ne iskljucuje ni u toku noci - jer ne moze da zaspi!

Drage, pocinje viiiiiikkkeeend.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član

Post od oldtimer »

Hvala vam, drage moje!!

Bas ste me obradovale sto vam se dopalo ovo moje pisanije. Prvobitno sam htela da pisem neke teske stvari (tj. MENI teske, ja sam ih lose svarila), ali sam onda shvatila da sa zuboboljom (vec peti put mi rade isti zub, sada mu ubijaju zivac namrtvo) nisam u stanju da teske teme stavljam na monitor, pa sam sve okrenula na zezanje...

Evelina,

Hvala ti na dopuni, ja sam od onih sirotih dusa koje spavaju kao zaklane, tako da mi je CISTUNICA promakla, a FOLKERKE su bile sa mp3, tako da su upale u kategoriju Cutologa...

...srecom!!
bobans1983
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobans1983 »

da dopunim:

"BOGATASICA"

Dolazi s muzem koji "vuce" 5 torbi.Jos s vrata ,bez dobar dan,s lakim potcenjivanjem gleda sve ppacijentkinje,muzu se kroz zube zali na ustajao vazduh.
Na sebi ima 2kg. sminke i isto toliko zlata.
Zali se na sve od posteljine do hrane,odmah zove sestru i daje muzu instrukcije da zove "onog-njihovog lekara" jer ovaj nezna nista.

Salje nesrecnika po pljeskavicu i koka kolu.Leze u krevet sasve sminkom, dok se oko nje kao puz golac, vuce jevtin parfem.

CICIJA

Jede sta god ko posluzi a svoje (banane, sokove,slatkise) salje kuci.
Neprimetno vadi i sisa bombone.
Kad svi zaspe, u mraku vadi cips i zvucno krcka.
oldtimer
Aktivan član
Aktivan član

Post od oldtimer »

Bravo!!!

Moje dame, bas ste mi ulepsale dan!!
:D
Odgovori