Problemi sa stomakom posle lečenja

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
gorangard
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2008 2:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Problemi sa stomakom posle lečenja

Post od gorangard »

Postavio sam temu u otorinolaringologiji gde sam detaljno opisao moje primarne zdravstvene probleme. Moja tema u ORL sekciji

Moj drugi problem je prouzrokovan lečenjem. Popio sam terapiju od 2 kutijice Eritromicina i jednu kutijicu Hemomicina i posle toga sam osetio probleme sa želucem ... ne znam kako bih tačno opisao, ali imam osećaj da mi se previše kiseline nalazi u želudcu. Postoji li neki lek koji bi mi pomogao? Moja tetka je imala slične probleme pa je koristila po preporuci lekara Nexium .. pa sam i ja danas popio jednu tableticu toga. Da li će mi to pomoći?
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

Na trzistu tj po apotekama imas dosta lekova za neutralisanje zeludacne kiseline (bez obzira kojim mehanizmom deluju) .Evo nekih:GelusilLac,Renni....za sisanje
Ranisan,Ranitidin,tabalete i sumece tablete razne "jacine" (75-150-300mg) (u zavisnosti od kiseline prvo kreni od slabijih),Omeprol-omeprazol,pantoprazol,Controloc,Nexijum,......
Mozda nebi bili lise da se posavetujes sa tvojim lekarom sta da uzimas.Jedna tabletica"za probu" nemoze zameniti terapiju koja mora trajati odredjeni broj dana (kako odredi lekar ili ako uzimas lek "na svoju ruku" bar se pridrzavaj prilozenog uputstva uzl ek). :wink:
Odgovori