nakon konizacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

nakon konizacije

Post od ana69 »

imala sam operaciju konizacije 13.maja.Zanima me kada se nakon toga sme opet biti sa partnerom i da li su obavezni kondomi i za koji period?Kada se sme ostati u drugom stanju?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ja se zaista izvinjavam na glupom pitanju ali toliko citam o konizaciji a ne znam ni sta je to.

Da li bi neko mogao da mi objasni?

Hvala.
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Operacija na grliću materice. Svodi se na odstranjivanje oštećenog tkiva, a naziv je dobila zahvaljujući obliku (konusnom) u kom se tkivo skida.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Da li je u pitanju odstranjivanje malignog tkiva?
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

paaaa, recimo da jeste.
Mada, može biti i varijanta "bolje sprečiti nego lečiti". Kod nas se konizacija, osim kao način lečenja, koristi i kao način dijagnostike. Malo šašavo zvuči, ali nekada konizaciju rade da bi utvrdili kakva je promena u pitanju, a pošto su već odradili posao, ujedno su napravili i terapiju. Dakle, lečenje i dijagnostika u jednom. Otprilike. Jesam ja to sada pojednostavila, ali ja sam laik, a meni je moja teta ginekolog to otprilike tako (samo mnogo opširnije) objasnila.

Inače, Ana, imaš popriličan broj tema na ovom forumu koje su vezane za ponašanje nakon konizacije, sigurna sma da ćeš pronaći odgovor, ako samo malo provršljaš.
Odgovori