MiniMed

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

djanaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 4:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od djanaj »

Diabeta napisao:Svaka čast za snalažljivost :D Da li ste možda probali Guardian RT?
Ne nismo, jer Sara od prvog dana ima Paradigm 522. Guardian je vise namijenjen za one koji nemaju 522 ili 722. Po onome sto sam ja citala Guardian je gotovo isti po osobinama kao i ove pumpe s tim da oni jos imaju dodatne alarme kad seceri padaju ili rastu velikom brzinom. Kod nas na pumpi nemamo te alarme, ali postoji jedna i dvije strelice na grafikonu koje upucuju na brzinu promjene.
kdanijela napisao:Zna li neko gde mogu da se nabave baterije Energizer Industrial za pumpu? Mi nigde nismo uspeli da ih ovde pronadjemo, a ni prijatelj u Francuskoj nije uspeo da ih nadje. Mi smo ih dobili samo u prvoj turi, zajedno sa pumpom, i prezadovoljni smo njima, jedna baterija nam traje vise od 2 meseca.
Mi smo uz pumpu Paradigm 522 dobili Energizer MAX baterije i rekli su nam da samo te smijemo koristiti jer sa bilo kojim drugima indikator baterija i alarmi na pumpi nece pokazivati tacno stanje baterija. Rekli su da kad se baterija isprazni imacemo jako malo vremena da stavimo novu. Sa MAX bateijama i nakon Low Battery alarma pumpa moze da radi bez problema jos satima. Da li ste vi primjetili da je to slucaj?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Sa industrijskim Energizer baterijama, posle Low Battery alarma, pumpa može da radi još max dva dana. Sa ostalim kupovnim ja ne rizikujem, već odmah (ako nemam novu kod sebe) odem i kupim u bilo kojoj prodavnici. Nisam probala da iscrpljujem kupovnu bateriju, tako da ne znam koliko još vremena može da radi, ali još par sati pretpostavljam da može.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

djanaj napisao:
Diabeta napisao:Po onome sto sam ja citala Guardian je gotovo isti po osobinama kao i ove pumpe s tim da oni jos imaju dodatne alarme kad seceri padaju ili rastu velikom brzinom.
Guardian jeste jako sličan CGMS-u. Po meni, veće prednosti ima CGMS, jer na Guardianu kada crkne baterija, možete da ga bacite. Nije predviđen da se otvara i menja baterija, već je sve kompaktno. Sa njim možda ne biste mogli da izvedete "prevaru" oko trajanja senzora :D
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Diabeta, hvala na informaciji, ali mislim da to sto fond daje nisu Energizer. Proslog puta kada smo uzimali 6-mesecne potrebe za pumpu, doktor nam greskom nije napisao da trebaju i baterije da idu, pa nam ih komisija nije odobrila, ali sam od drugih "pumpasa" iz NS-a cula da su preko fonda davali obicne Varta alkalne baterije, koje traju 1-2 nedelje.
Provericu bas veceras u apoteci, pa cu javit!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Molim te javi mi, jer ako je takva situacija, moraću da pišem odgovornima u Medtronic-u. Hvala unapred.
Odgovori