gubitak menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Ika83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 3:05 am

gubitak menstruacije

Post od Ika83 »

Pozdrav svima i hvala unapred za bilo kakav odgovor na ovu moju muku. Naime ovo ce biti vec treca izostala menstruacija u kontinutitetu. Mlada sam, zdrava, dosta fizicki aktivna, normalne kilaze i dobrog imuniteta.
Mesec dana pre moje poslednje dobijene menstruacije i pre nego sto sam otisla van zemlje bila sam na punom ginekoloskom pregledu gde je sve bilo ok. Pre pola meseca sam se vratila iz inostranstva i sada idem ponovo van zemlje na mesec dana. Kako se vec prilicno brinem malo sam na netu citala i nasla da jedan od uzroka gubitka menstruacije mogu biti ciste. Ako neko zna ili ima iskustva s tim moze li mi reci da li se moze desiti nesto nepredvidjeno u slucaju da zaista imam neku cistu. I uopste kako se to leci, samo operativno ili..? U svakom slucaju ja zakazujem ponovo pregled kod ginekologa ali razmisljam jos da li da to uradim u sledecih par dana pre puta ili da sacekam mesec dana dok se ne vratim.
Hvala svima jos jednom.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

meni se ovo redovno desavalo kad sam putovala, posebno ako sam isla negde na kraci period (do mesec dana) gde se radilo punom parom. Po povratku u zemlju i vracanje na stari nacin zivota nakon 2 meseca mi se normalizovalo i nisam imala nikakve ciste i na redovnim kontrolama je bilo ok, medjutim poslednji put kad sam otisla na 2 meseca, ubitacan tempo, potpuno druga klima, izgubila sam ciklus koji se ni 4 meseca po povratku u zemlju nije normalizovao tj pojavio, ubrzo sam krenula i u ispitivanja zasto ne ostajem trudna i pored silne zelje i truda ispostavilo se da imam anovulatorne cikluse, zbog kojih dolazi do kasnjenja, tj ne sazrevaju jajne celije.
double trouble is my life
Odgovori