napadi vrućine

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gaga81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

napadi vrućine

Post od gaga81 »

Dali može neko da mi pomogne? Naime imam 54 godna i već godinu dana po nekoliko puta na dan ( i noću) dobijam "napade "vrućine sa obilnim znojenjem,pri čemu osećam vrlo neprijatnu teskobu,da li ima nekoga sa sličnim problemom da mi da neki savet kako da sve to lakse prebrodim? pozdrav
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Valunzi

Post od evelina »

Sa pomenutim valunzima borim se na sledeci nacin:

Kada osetim da krece vrucina odmah popijem jednu casu vode (ili soka, hladnog caja). Zbog toga, i sada u toku zime, nosim flasicu vode sa sobom.

Kada me probudi nocno znojenje takodje popijem vodu (znaci, opet flasica pored kreveta). Cinjenica je da me to nocno znojenje potpuno rasani i da ne mogu da zaspim sledecih minimum 30 minuta, ali sta da radim?

U 90% slucajeva ovo deluje.

Za ovaj nacin borbe sa valunzima saznala sam u knjizi travara Gostuskog.

Javi se da vidim da li deluje kod tebe.
gaga81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 23, 2008 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od gaga81 »

probala sam i to sa vodom ali je onda još gore
petrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 4:31 pm

Post od petrica »

To je normalna pojava u menopauzi, pogledajte u apoteci za neki preparat za ublažavanje tih tegoba
Odgovori