pomoc!!! cystosarcoma phyllodes

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
rebus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 24, 2008 8:28 pm

pomoc!!! cystosarcoma phyllodes

Post od rebus »

tetki je utvrdjen filodni tumor koji je ph maligan,
terapija i zracna i hemo su neefikasne,to je otvoreno receno
Da li neko ima iskustva s ovom vrstom bolesti? Posto je bas retka.
A da je ohrabrujuce :x
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Najvaznije je da li moze taj filodni tumor da se operise ,kojih je dimenzija i da li postoje sistemske metastaze??
rebus
Novi član
Novi član

Post od rebus »

Operisan je u 6 navrata do sada,recidivirao na 15 dana. U Kamenici su "digli ruke" od operisanja-mada su zaista ulozili nadljudski napor.
Sada je tu spolja 15*10 cm,u dubinu ne znam naravno.
A i ovaj FAC je vise dat da se nesto da?
Bilo kava ideja?
rebus
Novi član
Novi član

Post od rebus »

U oktobru radjen ct toraksa tada bez meta,a na dalje niko ne spominje trazenje istih.
Lab u redu sem KS-leukopenia zbog cisplatina koliko znam
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

FAC protokol je 5-fluorouracil Doxorubicin,Ciklofosfamid protokol ( nema cisplatina!!!!!), a sto se tice tih multiplih operacija ako je u startu oznacen malignim trebalo bi uraditi radikalnu mastektomiju i ako ovo nije izvedeno spremite se za Beograd VMA ili IORS i tu cete zavrsiti sve i ispitivanja po pitanju metstaza a zatim u zavisnosti od tog nalaza konzilijum ce doneti odluku.
rebus
Novi član
Novi član

Post od rebus »

moja greska za cisplatin,uradjena radikalna mastektomija 2004.
od tada 5 op,
a maligan je postao u oktobru,
konzilijum Kamenice dao crveno svetlo
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Promenite ustanovu moze se jos eventualno pokusati sa zracenjem
rebus
Novi član
Novi član

Post od rebus »

Hvala,radimo na tome
rebus
Novi član
Novi član

Post od rebus »

Ja opet,zaista hvala na dosadasnjim odgovorima jasni su i precizni,molim za jos malo pomoci
za zracenje su nas odbili i u BG(ja sam na spec. iz radiologije,pa sam licno pitala),kazu rezistentan,a po svemu sto sam nasla na internetu to i stoji, doduse isto pise i za hemoterapiju.
Mada sam uvek protiv alternativnih resenja,sada sam ocajna-
da li ima ikakve sanse sa necim? jedino sto sam do sada shvatila je da je to retka bolest,a ovaj tok je izrazito redak
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

potpuno nezvanicno,proverite,da li sme!

Post od micaaaa »

I ja sam na specijalizaciji iz radiologije,pa eto da vam probam pomoci...Postoji kod nas neregistrovan citostatik-SEGIDRIN,hidrazin sulfat!Citostatik je ruski,ja licno poznajem dvoje otpisanih ljudi koji su u dugoj remisiji posle ove terapije.Ne sme se koristiti uz terapiju barbituatima,sa njim se ne jede kostunjavo voce,orasi,lesnici...,ne pije alkohol i ne jedu nikakvi mlecni proizvodi.Mesecna doza kosta oko 20E.Pije se tri puta na dan petnaest dana,pa pauza,petnaest dana...Ne izaziva nezeljene efekte tipa muke i povracanja,samo 3%.ne sme se koristiti ni uz terapiju antidepresivima.Ne znam koliiko moze da pomogne,ali vredi pokusati.Nisu mu tumori dojke prva indikacija,ali videla sam da je pomogao...Prosto,ako nema sta da se izgubi....Da,vecina lekara nema iskustva sa ovim lekom,ne znaju uglavnom za njega,ali nadjite nekog ko zna ili pokusajte na netu.Neobicno je efikasan.Koliko vremena su joj dali? p.s. lek mozete naruciti direktno iz Moskve,ne treba im recept.Najbrze,ako znate nekog,neka vVam posalje avionom,a Vi uplatite na racun osobi.Ne bih preporucila vise od tri kutije,a posle trece videcete da li ima efekta,pa nastavite ako ima...Srecno,i molim vas javite da li ste primili pp,jer se sa pp ne snalazim bas najbolje...Poizdrav! Molim Vas dobro se raspitajte da li sme uz trenutnu HT!
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
rebus
Novi član
Novi član

Post od rebus »

HVALA. Nije da sam postavila post bez velike nade,ali ovako brzom i konkretnom odgovoru se nisam nadala. :(
Svakako cu da se raspitam i kad prodje ova tura hemoterapije-za par dana da krenemo u nabavku,pa...
Sto se prognoze tice nisu joj nista rekli,sem sto su meni licno objasnili da takav slucaj niko od hirurga u Kamenici(jesam ja bg djak,ali nisu ni oni bas mala ustanova :lol: )nije imao,a da prognoze "nema?!"
A na netu sam nasla da je to 2-6 meseci-grozno
Ali eto tracka nade sada.
A da li znate nesto o bolnici u Rakovici "nova vita",imaju neke imunomodulatore koje je navodno proveravala Vinca i med faks u Kragujevcu? Po tim clancima dodju kao revolucija u onkoterapiji?
Sto se pp poruke tice nisam je dobila,ali ja sam tek nova na forumu i ne snalazim se sa njima,a evo pokusacemo nesto
Odgovori