Molim dgovor srtucnog lica.HVALA

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
soneklavir
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 12, 2007 9:56 am

Molim dgovor srtucnog lica.HVALA

Post od soneklavir »

Zovem se nesa ,operisao sam Astracitom gradiusIII,na desnoj ceonoj strani,imao sam 3 operacije koje su olicno prosle. E sad posle dve nedelje sam otisao na linac-varijan (zracenje) u Posle zavramenici gde sam 10 dana pio dovicin sve po 2 tablete jer me mucila klamididija ,a pise da dovicin nesme da se koristi sa zracenjem.Posle zavrsene terapije a i za vreme terapije ,pogotovo za vreme slava provodim dosta vremena u dimu.DA li sam izgubljen slucaj?MOLIM ZA STRUCAN ODDGOVOR?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Jesi li rekao svom radiologu da uzimas dovicin za vreme zracenja.Tetraciklini i na obicnom suncu mogu da izazovu fotosenzibilizaciju koze,a u kombinaciji sa zracenjima visokih energija kakvi se koriste u radioterapiji ne znam (ne znam sta si tacno procitao na uputstvu ali izlaganje suncevom zracenju u toku terapije tetraciklinima moze izazvati fotosenzibilizaciju ,a elektromagnetni talasi koji se koriste u terapiji su potpuno razlicitih talasnih duzina i znatno vecih energija).Sto se tice duvanskog dima ne vidim kako bi on uticao na tumor mozga ali obzirom da si bio bolestan mogao bi malo da pocnes da vodis uredniji nacin zivota.Jesu li ti dali hemioterapiju temozolamidom obzirom da je gradusa III veoma visok stepen maligniteta za astrocitome??
soneklavir
Stalni član
Stalni  član

MOLIM OBJASNJENJE

Post od soneklavir »

Sta su astrocitomi?? pogotovo GradiusIII. Molim za Objasnjenje,bioo bi veoma zahvalan, i molim te kakva je to hemoterapija-temozolamidom.HVALA TI UNAPRED.I Kakve probleme bi mogao imati?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Astrocitomi su tumori mozga epitelnog porekla a na osnovu sledecih patohistoloskih kriterijuma imaju gradus od I do IV:celularna atipija,mitoze,nekroza,vaskularna invazija.Tumor koji ima sva 4 kriterijuma je Glioblastoma multiforme ima gradus IV i najlosiju prognozu .Vi imate gradus III koji moze da recidivira u gardus IV(veci gradus)tako da uz radioterapiju bi mogla da se primeni i hemioterapija.Obzirom da se Glioblastoma multiforme tretira kombinacijom zracenja i temozoloamida ne vidim zasto ne pokusati i sa anaplasticnim astrocitomom gradus III ,ali o tome se morate dogovoriti sa vasim neurohirurgom.
Pozdrav
soneklavir
Stalni član
Stalni  član

Odgovor

Post od soneklavir »

Hvala Najlepse
Odgovori