Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Postovani,
zamolila bih da mi pomognete savetom jer sam u velikoj dilemi.
Napravicu uvod>
Imam 32 godine, udata sam i imam redovne menstruacije na svakih29/30 dana. Suprug i ja zelimo dte. Poslednja 2 meseca pijem Dabroston, jer mi je doktor rekao da nemam ovulaciju.
Imala sam VI grupu duze vreme. To se manifestovalo intenzivnim mirisom sekreta , suvocom koze na ulazu u vaginu, peckanjem i gustim belim sektetom nalik na gljivice(bar tako mislim).
Doktor mi je dao Cansen vaginalete.
Nije pomoglo.
Dobila sam i Orvagil vaginalete i tablete(i partner) zbog sumlje da imam bakterija, ali dobila sam alergiju.
Onda se ispostavilo da nisam ni morala da pijem Orvagil.
Nije pomoglo.
Zatim sam dobila Lomexin vaginalnu kapsulu i Diflucan kapsule za mene i partnera koje sam koristila neposredno pred menstruaciju.
Sada mi se pojavljuje sekret - providna sluz pomesana sa mlecno belom
sluzi, i opet suvoca koze na ulazu u vaginu.
Ne znam sta da radim?
Posto ocekujem da ostanem u drugom stanju ne znam sta da koristim?
Ako mozes da napravis pauzu u pokusavanju da ostanes u drugom stanju onda opet treba da uradite jednu turu Diflukana a ti i vaginalete sa bornom kiselinom. Mada, kandida ne utice na zacece i isto tako nije stetna za vreme trudnoce samo, naravno, smeta.