Menstruacija i hormoni

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Morgana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 6:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Menstruacija i hormoni

Post od Morgana »

Molila bih Vas ako mozete da mi pomognete jednim savetom pre nego sto zakazem jos jedan ginekoloski pregled. Radi se o sledecem:
poslednje tri menstruacije su mi se skratile sa 25/26 dana na 21 dan; imam 34 godine,jos uvek nisam ostala u drugom stanju a zelela bih; redovno odlazim kod ginekologa na pregled i sve se cini da je u redu. U decembru sam bila na ultrazvuku i sve je dobro jedino mi je desni jajnik nesto vise policistican sto je navelo doktorku da zakljuci da verovatno imam blagi hormonski poremecaj i dala mi je progesteron da pijem samo za tu priliku; menstruacija je pod tim uslovima nastupila 28. dana; medutim svaka sledeca nakon toga usledila je na 21 dan; ja sam pocela da tragam za tom pojavom na informativnom nivou i dosla do saznanja da je najverovatnije rec o polimenoreji koja moze biti izazvana poremecajem nekog od hormona koji regulisu ciklus;

Moja molba je da li je moguce da mi neko od doktora sa foruma kaze koje hormone i kojim tempom treba da proverim pre nego sto zakazem sledeci pregled kako ne bi vise gubila vreme u resavanju ovog problema?

Unapred zahvalna,
Odgovori