Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
pojavila mi se rupica na levoj petici,gore,i nije me nista bolelo,niti me sad boli..pa sam otisla da mi to srede,i stavili mi lekic,koji je ispao posle 3 dana,pa mi opet stavili lekic i opet ispao..a mene nista ne boli..pa me zanima zasto mi se to desava?zasto mi ne stave plombicu?
E to bi trebala njih da pitas . Ako je tako mala rupica meni nije jasno zasto stavljaju lekic. Sta su ti rekli koliko dugo da ga drzis do stavljanja plombe?
Zavisi odakle tvoj zubar nabavlja materijal mozda je loseg kvaliteta jer plomba ti je kao malter.
A drugi problem je mozda zato sto imas gnojnu kesicu ispod plombe.
Upravo tako.Postoje razlozi zasto se stavljaju "lekici" i koji.Preko njih se stavljaju privremene plombe(CITADUR) koje sluze da zatvore kavitet PRIVREMENO dok traje dejstvo leka.Posto je pomenuti CITADUR vise kao zvaka ne moze se porediti sa trajnom plombom,tako da ako ispada nije nista strasno,samo je malo dosadno,tj. treba se stalno ici kod stomatologa da se lekic stavi ponovo.Tek kada prodje vreme predvidjeno za dejstvo leka stavlja se stalna plomba.