Varicoccele testis, operacija da ili ne ?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
dexter1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 11:34 pm

Varicoccele testis, operacija da ili ne ?

Post od dexter1 »

Interesuje me da li je neko operisao Varicocelu i da li je doslo do poboljsanja spermograma? Da li moze doci do nekih komplikacija i smanjenja broja spermatozoida, jer moj muz se plasi da ne ostane i bez to malo sto ima?
mised
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 12:38 am

odgovor...

Post od mised »

Kad bracni par pocne da se leci od bracnog steriliteta,pa muskarac zavrsi kod urologa,uglavnom dijagnostifikuju varikokelu.........i predloze operaciju.Tako su i nama,mada ja/muz/nisam prihvatio,jer sve muskarce koje znam da su imali i operisali varikokelu nije doslo do pomaka u lecenju bracnog steriliteta.Mi smo cak uspeli da zatrudnimo inseminacijom/nazalost mised u 9.nedelji/ iako nisam prihvatio operaciju.Poznanik je operisao,pa je kao komplikaciju dobio hidrokelu.Muci se i dan danas sa hidrokelom.
Meni se spermogram popravio sa vitaminskom terapijom,i to za ne poverovati/cink,selen,e vitamin............/.Pokusajte da se posavetujete sa doktorom da probate sa vitaminima.Sport takodje pomaze,kora nadbubrega bolje radi,pa se i to odrazava na spermogram..............srecno
dexter1
Novi član
Novi član

Post od dexter1 »

mised
Hvala na odgovoru.I ja i moj muz delimo misljenje sa tobom da od te operacije nema nista ali smo ipak hteli da cujemo jos necije misljenje jer nam urolozi predlazu operaciju a ginekolozi ne. Ipak ce mo mi da idemo na vantelesnu pa sta nam Bog da. pa makar i 10 puta. Pare cemo valjda naci pa makar i stan prodali. Ici cemo u Novi Sad u GENESIS pa posle ako ne uspe valjda stignemo na red u drzavnoj bolnici. Ako neko ima primedbe na GENESIS neka nam odgovori. Hvala svima.
Uzgred vitamini pomazu ali na nasem primeru nedovoljno za normalno zacece a radili smo i inseminaciju 3 puta ali bezuspesno.
dexter1
Novi član
Novi član

Post od dexter1 »

a dali cigarete uticu na los spermogram?
Barilli
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 6:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Barilli »

Pa dexter, ako vam je to jedini reproduktivni problem, ajd sad ti meni reci koja je logika da ides ti na mnogo invazivniju proceduru, da se pumpas hormonima i da placas $$$$, umesto da pokusate laksu i jeftiniju varijantu, da prvo eliminisete ono sto se zna da je problem, pa ako onda ne ide, uvek VTO ostaje kao opcija.

Evo moj muz je operisao varikokelu, a mi smo morali da se borimo za tu operaciju, doktori su govorili da cesto ne donese zeljeni rezultat, medjutim u nasem slucaju se spermogram drasticno poboljsao i mi smo posle 3 meseca od operacije (koliko traje ciklus obnove sperme) ostali u drugom stanju...
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

DA - nikotin smanjuje broj pokretljivih i zdravih spermatozoida (t.j. muskraci koji puse - ili koji su izlozeni dimu od drugih oko njih imaju vise deformisanih spermatozoida).
Odgovori