povisen secer posle porodjaja?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
annemarie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 7:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

povisen secer posle porodjaja?

Post od annemarie »

Pre sedam mesci rodila sam bebu koja je bila teska 3950 grama, iako je rodjena dve nedelje pre termina. Ja sam sumnjala da imam povisen secer u trudnoci, iako je moj doktor tvrdio da nema potrebe za brigom. Vrednosti secera u krvi mi ni jednom nisu bile povisene, ali sam povremeno imala aceton i ketone u mokraci, a poslednjih meseci trudnooce sam bila zedna bez prestanka. Srecom, po rodjenju beba je imala vrednosti secera u granicama normale. Sada dojim bebu i primetila sam da ponovo postajem zedna, nocu imam osecaj nepodnosljive zedji, iako popijem dve case vode pred spavanje, moram nocu da ustanem da pijem jos ovde i idem u toalet, naravno. Beba jos uvek sisa nocu, ali je sisao i ranije, pa nije bilo tolike zedji. Danas sam dala urin na analizu, pa cemo videti sta ce pokazati. Inace, nedavno sma kontrolisala krvnu sliku i bila je dobra, ne osacam se umorno, malaksalo, ne mrsavim. Da li mislite da je potrebno da se javim doktoru i kom?
lily76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 11:52 am

Post od lily76 »

Najbrža varijanta ti je da izvadiš glikemiju našte,u bilo kojoj privatnoj lab.,nije skupo.Ako rezultat ne bude u redu,onda te svakako čeka duuugo druženje sa lekarima.Držim ti palčeve da bude sve o.k.Javi.
Nauči gledati sitnice da bi mogao živeti večno.
beba diabeta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 7:45 pm

Post od beba diabeta »

Sasvim je normalno da zena dok doji osjeca pojacanu zedj i to ne treba da te brine,ali eto za svaki slucaj provjeri secer.
Odgovori